Συναγερμός στη Βρετανία για τα 40άρια που αναμένεται να αγγίξει ο υδράργυρος!

Θερμοκρασίες που δεν έχουν καταγραφεί ποτέ ξανά στο παρελθόν

Must Read

Με ασύλληπτες -για τη χώρα- θερμοκρασίες αναμένεται να βρεθούν πολύ σύντομα αντιμέτωποι οι πολίτες και οι τουρίστες της Βρετανίας, καθώς το θερμόμετρο δεν αποκλείεται να αγγίξει ακόμη και τους… 40 βαθμούς Κελσίου!

Μάλιστα, αν όντως συμβεί κάτι τέτοιο, αυτή θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία, τουλάχιστον από τότε που τηρούνται μετεωρολογικά αρχεία, γεγονός που έχει αναστατώσει τους Βρετανούς μετεωρολόγους, με την πρόγνωση που προκύπτει από στοιχεία των υπολογιστικών τους μοντέλων να δείχνει ότι το θερμόμετρο ενδέχεται να σκαρφαλώσει στους 40 βαθμούς προς το τέλος της εβδομάδας. Ήδη έχει τεθεί σε ισχύ από σήμερα ένας πορτοκαλί συναγερμός στην ανατολική και νότια Αγγλία, καθώς, βάσει προβλέψεων, αυτές οι περιοχές θα καταγράψουν την πιο ζεστή ημέρα του έτους, μέχρι στιγμής, με θερμοκρασία 33 βαθμών Κελσίου.

Το ρεκόρ για φέτος είναι μέχρις στιγμής οι 32,7 βαθμοί Κελσίου στα μέσα του περασμένου μήνα στο Χίθροου. Ενδεικτικό, μάλιστα, της ζέστης που επικρατεί στη χώρα, είναι το περιστατικό ανάφλεξης σε σιδηροδρομικές ράγες στο Μπάτερσι του νοτίου Λονδίνου, όταν μια σπίθα από τη διέλευση συρμού προκάλεσε φωτιά στις ξύλινες δοκούς στο σημείο. Ως εκ τούτου, πλέον, μέχρι τις 8 το βράδυ (τοπική ώρα) υπάρχουν περιορισμοί στην ταχύτητα που μπορούν να αναπτύξουν τα τρένα.

Πολύ πιθανός ο κόκκινος συναγερμός το προσεχές Σαββατοκύριακο

Ο πορτοκαλί συναγερμός είναι η τρίτη από τις τέσσερις βαθμίδες μετεωρολογικού συναγερμού και αφορά τους κινδύνους για την υγεία των πολιτών, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Η προειδοποίηση αυτή ισχύει έως το πρωί της Παρασκευής, με την υπόλοιπη χώρα να βρίσκεται στη δεύτερη βαθμίδα συναγερμού. Το Σαββατοκύριακο, ωστόσο, τα πράγματα αναμένεται να γίνουν ακόμα πιο δύσκολα, καθώς υπάρχει 30% πιθανότητα ο υδράργυρος να «χτυπήσει» τους 40 βαθμούς Κελσίου. Για να αντεπεξέλθουν, πάντως, στον καύσωνα, οι κάτοικοι της Βρετανίας έχουν ξεχυθεί σε παραλίες και πάρκα, αναζητώντας μια ανάσα δροσιάς, αλλά και για ηλιοθεραπεία.

«Κανένας δεν μπορεί να θυμηθεί τους 40 βαθμούς να εμφανίζονται σε ένα μεγάλο παγκόσμιο σύστημα μετεωρολογικών προγνώσεων για τη Βρετανία», δήλωσε ο Σάιμον Λι, μετεωρολόγος του Πανεπιστημίου Κολούμπια, εκφράζοντας την έκπληξή του. Το απόλυτο ρεκόρ θερμοκρασίας στη Βρετανία είναι οι 38,7 βαθμοί Κελσίου που καταγράφηκαν στο βοτανικό κήπο του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ στις 25 Ιουλίου 2019. Πριν από αυτό, το ρεκόρ ήταν οι 38,5 βαθμοί Κελσίου στο Φάβερσαμ του Κεντ, τον Αύγουστο του 2003.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This