Αρχές φθινοπώρου δημοψήφισμα στη Ζαπορίζια για ένωση με τη Ρωσία

Το Κρεμλίνο δεν σχολίασε την προοπτική ένταξης στην Ρωσία

Must Read

Ρώσος αξιωματούχος που έχει εγκατασταθεί στην περιοχή της νότιας Ουκρανίας που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Μόσχας ανακοίνωσε σήμερα ότι στις αρχές του φθινοπώρου ενδέχεται να διεξαχθεί δημοψήφισμα για την ένωση της περιοχής με την Ρωσία.

«Οι μηχανισμοί (διεξαγωγής δημοψηφίσματος) βρίσκονται υπό διαμόρφωση. Το δημοψήφισμα θα καθορίσει τι θέλουν οι κάτοικοι της περιοχής Ζαπορίζια και πώς θέλουν να ζήσουν» δήλωσε ο επικεφαλής της διοίκησης στη Ζαπορίζια, Γιεβγκένι Μπαλίτσκι.

Το πρακτορείο Ria Novosti επικαλείται έναν άλλο αξιωματούχο ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι το δημοψήφισμα αναμένεται να διεξαχθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

Η Ρωσία έχει καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής Ζαπορίζια κατά μήκος της νότιας ακτής της Ουκρανίας, αλλά ο στρατός της Ουκρανίας εξακολουθεί να ελέγχει το βόρειο τμήμα, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Ζαπορίζια, του μεγαλύτερου αστικού κέντρου.

Η Ζαπορίζια εκτείνεται πίσω από την περιοχή του Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας όπου η Ρωσία πολεμάει για να στηρίξει τις αυτοανακηρυχθείσες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.

Το Κρεμλίνο λέει ότι η ψηφοφορία είναι ζήτημα των αξιωματούχων των περιφερειών αυτών και δεν σχολίασε την προοπτική της ένταξής τους στην Ρωσία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This