Και η Αίγυπτος «επιτίθεται» στην Τουρκία για τις γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ

Must Read

Σε πολύ αυστηρό τόνο, το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου, ανακοίνωση όπου εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση σε όποιες μονομερείς ενέργειες απειλούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου.

«Η Αίγυπτος επιβεβαιώνει τα δικαιώματα και την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφορικά με τους πόρους της στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών στις οποίες η Κύπρος έχει παραχωρήσει άδειες για διερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου.

Στην ανακοίνωση προειδοποιεί ότι το Κάιρο «είναι εναντίον της συνέχισης οποιωνδήποτε μονομερών ενεργειών που παραβιάζουν τα κυπριακά δικαιώματα και απειλούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη σεβασμού και εφαρμογής των κανόνων και των διατάξεων του διεθνούς δικαίου».

Να σημειωθεί πως ανάλογα πυρά κατά της Τουρκίας για τις γεωτρήσεις είχαν εξαπολύσει χθες Ιταλία και Γαλλία.

Tην Τρίτη το πρωί πραγματοποιείται στο Κάιρο η 7η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής των Αρχηγών κρατών της Αιγύπτου, της Κύπρου και της Ελλάδας, με την παρουσία του Αιγυπτίου προέδρου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This