Παρασκευή, 23 Απρ 2021

Οι τουρκικές επιχειρήσεις στην Συρία θα «αναγεννήσουν» τον ISIS;

Την άμεση «αναγέννηση» του Ισλαμικού Κράτους θα προκαλέσει μια νέα στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με τις Συριακές (Κουρδικές) Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), που δηλώνουν την απόλυτη αντίθεσή τους σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Δεν θα διστάσουμε ούτε λεπτό να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας απέναντι στην Τουρκία» διαμηνύουν οι Κούρδοι, ενημερώνοντας τον συριακό λαό πως οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει ήδη την αποχώρησή τους από τις περιοχές κοντά στα τουρκικά σύνορα.

Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ είχε προτείνει την ιδέα δημιουργίας μίας ασφαλούς ζώνης στην περιοχή, με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ Άγκυρας και SDF, ωστόσο το εγχείρημα δεν προχώρησε και η Τουρκία δήλωσε ότι θα συνεχίσει μόνη.

Το Σάββατο ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν προανήγγειλε την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία και ανατολικά του Ευφράτη, με στόχο την απώθηση των κουρδικών δυνάμεων από τα συρο-τουρκικά σύνορα.

Σήμερα ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, επισήμανε στο Twitter ότι η σχεδιαζόμενη «ασφαλής ζώνη» στη βόρεια Συρία έχει στόχο την… «εκκαθάριση τρομοκρατών από τα σύνορα και την ασφαλή επιστροφή των προσφύγων στη Συρία στο πλαίσιο της συριακής εδαφικής ακεραιότητας».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ