Οι ρωσικοί S-300 κατά ισραηλινών αεροσκαφών για πρώτη φορά στη Συρία!

Το αποκάλυψε ο υπουργός άμυνας του Ισραήλ – φόβοι για ευρύτερη κλιμάκωση

Must Read

Το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-300 έβαλλε κατά των μαχητικών αεροσκαφών της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας ή IAF που επιχειρούσαν πάνω από τη Συρία, σύμφωνα με νέες πληροφορίες που προέρχονται από την πλέον επίσημη πηγή: Το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας. Την αποκάλυψη μάλιστα την έκανε ο ίδιος ο υπουργός εχθές μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη συστοιχία αεράμυνας που στόχευσε τα ισραηλινά αεροσκάφη την χειρίζονται Ρώσοι στρατιώτες είναι εξαιρετικά σημαντικό και πολλαπλασιάζει τη σοβαρότητα του περιστατικού. Αυτό συνέβη τον Μάιο, υπήρχαν μάλιστα σχετικές διαρροές , αλλά δεν είχε επιβεβαιωθεί από αξιωματούχους μέχρι χθες.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπένι Γκαντζ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τα αεροσκάφη της Ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας δέχθηκαν πυρά από το ρωσικό σύστημα πυραύλων εδάφους-αέρος μεγάλου βεληνεκούς (SAM) στις 13 Μαΐου, αλλά κατάφεραν να διαφύγουν αλώβητα. Ο Gantz, ωστόσο, προσπάθησε να υποβαθμίσει το συμβάν που έγινε στον εναέριο χώρο της Συρίας και περιέγραψε την όλη υπόθεση ως «μεμονωμένο περιστατικό».

Είναι προφανές ότι παρά την κρίση των σχέσεων Ρωσίας – Ισραήλ, καμιά πλευρά δεν θέλει την στρατιωτική κλιμάκωση γιατί θα επιφέρει απρόβλεπτες εξελίξεις και μπορεί να οδηγήσει σε ανάφλεξη ολόκληρη την περιοχή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This