Πέμπτη, 22 Απρ 2021

Και οι Anonymous «αδειάζουν» την… οικολόγο Γκρέτα (video)

Βάζοντας στο ίδιο κάδρο τους ισχυρούς της Γης και την Γκρέτα Τούνμπεργκ, οι Anonymous παίρνουν θέση υπονοώντας, εμμέσως πλην σαφώς, ότι κάτι είναι… σάπιο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Με μήνυμά τους αφήνουν σαφή υπονοούμενα για χειραγώγηση της εκστρατείας της Σουηδής έφηβης από μεγάλα συμφέροντα, τα οποία ως μοναδικό σκοπό έχουν την αποκόμιση τεράστιων κερδών.

«Xαίρετε! Αυτό το μήνυμα αφορά την Γκρέτα Τούνμπεργκ. Αντιλαμβανόμαστε και κατανοούμε τις ανησυχίες σου για το περιβάλλον και συμφωνούμε ότι η ευθύνη βαραίνει τις πιο ισχυρές επιχειρήσεις του κόσμου. Παρ’ όλα αυτά, όφειλες να είσαι πιο προσεκτική ώστε να μη σε χειραγωγούν άνθρωποι οι οποίοι είναι μέρος του προβλήματος. Πολλοί από τους πολιτικούς τους οποίους συνάντησες διαπλέκονται με τις πολυεθνικές τις οποίες εσύ κατηγορείς».

«Κάνεις λάθος»

«Πολλές από τις πολιτικές που υποστηρίζεις είναι λανθασμένες, παρότι σε πρώτη φάση φαίνονται καλές. Για παράδειγμα, η βαριά φορολόγηση του άνθρακα δεν θα έχει μεγάλη επίδραση στη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων, εκτός από το γεγονός ότι το κόστος της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας ενδέχεται να αυξηθεί κατά τι» αναφέρουν χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια, διερωτώνται πού κατευθύνονται τα χρήματα των ανά τον κόσμο πράσινων ταμείων: «Εάν δισεκατομμύρια δολάρια διοχετευτούν σε κυβερνητικά ταμεία ως αποτέλεσμα κάποιας μορφής “πράσινης νέας συμφωνίας”, τι θα συμβεί στη συνέχεια; Δεν φαίνεται να υπάρχει σχέδιο για τα χρήματα αυτά και, όταν υπάρχουν πραγματικά σχέδια, συνήθως αυτά δεν φτάνουν». Στο στόχαστρό τους είναι και ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, τον οποίο συνάντησε η Γκρέτα, καθώς και μεγάλες δυνάμεις του κόσμου (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα).

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ