Βρετανία: Η Λιζ Τρας «κλειδώνει» ως διάδοχος του Τζόνσον!

Πλέον, ο Ρίσι Σούνακ φέρεται να υπολείπεται κατά 24% της αντιπάλου του...

Must Read

Με το ένα πόδι στην… πρωθυπουργία της Βρετανίας φαίνεται να βρίσκεται, πλέον, η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας, καθώς όλα δείχνουν πως αποτελεί το μεγάλο -για να μην πούμε απόλυτο- φαβορί για να διαδεχθεί τον Μπόρις Τζόνσον στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος.

Η Λιζ Τρας εξασφάλισε σήμερα την υποστήριξη της υφυπουργού Εμπορίου Πένι Μόρντοντ, την οποία απέκλεισε δύσκολα για να φθάσει στον τελικό γύρο απέναντι στον πρώην υπουργό Οικονομικών Ρίσι Σούνακ. Η Πένι Μόρντοντ ήταν η τελευταία υποψήφια που αποκλείστηκε στη διαδικασία ψηφοφορίας μεταξύ των στελεχών του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, αφού εξασφάλισε μόλις οκτώ ψήφους λιγότερες από την Λιζ Τρας στον προηγούμενο γύρο.

https://twitter.com/usasharenews/status/1554206391178563584

Υπογραμμίζοντας πως δεν επιθυμεί να γίνει «ανεμοδείκτης», η Μόρντοντ ανακοίνωσε: «Έχω δει αρκετά ώστε να γνωρίζω πως ο υποψήφιος που θα εμπιστευτώ είναι η Λιζ Τρας». Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υφυπουργός Εμπορίου αποτελεί ακόμη ένα μέλος του υπουργικού συμβουλίου που τάσσεται υπέρ της Τρας, συμπεριλαμβανομένων του υπουργού Άμυνας Μπεν Ουάλας και του νυν υπουργού Οικονομικών Ναντίμ Ζαχάουι.

Ο Ρίσι Σούνακ, ο οποίος αρχικά εμφανιζόταν ως ο επικρατέστερος στην κούρσα διαδοχής του Μπόρις Τζόνσον, φέρεται πλέον να υπολείπεται κατά 24% της αντιπάλου του σε δημοσκοπήσεις. Πάντως, σε μια ύστατη προσπάθεια να αντιστρέψει τα εις βάρος του δεδομένα, προανήγγειλε ένα σχέδιο μείωσης του φόρου εισοδήματος κατά 20% από το 2029, κάνοντας λόγο για τη μεγαλύτερη μείωση από την εποχή της Μάργκαρετ Θάτσερ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This