Σάλος με την απόφαση δικαστηρίου για την ζωή 12χρονου αγοριού

Oι γιατροί θέλουν να τον αποσυνδέσουν από τη μηχανική υποστήριξη

Must Read

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Βρετανία η δικαστική απόφαση σύμφωνα με την οποία ο 12χρονος Archie Battersbee, πρέπει να αποσυνδεθεί από τη μηχανική υποστήριξη, καθώς σύμφωνα με τους γιατρούς είναι πλέον εγκεφαλικά νεκρός. Η οικογένεια του μικρού αγοριού προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και η απόφαση αναβλήθηκε.

Ο 12χρονος εντοπίστηκε αναίσθητος μέσα στο σπίτι του στο Southend του Essex, τον περασμένο Απρίλιο και πιθανολογείται ότι συμμετείχε σε διαδικτυακή πρόκληση, καθώς στον λαιμό του είχε τυλιγμένο ένα σκοινί.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, το παιδί δεν έχει επανέλθει και παραμένει σε μηχανική υποστήριξη με τους γιατρούς να λένε ότι δεν υπάρχουν πλέον ελπίδες.

Από πλευράς τους οι γονείς υποστηρίζουν ότι η  διακοπή της θεραπείας θα παραβίαζε τα άρθρα 10 και 12 της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και το άρθρο 6 της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των παιδιών. Έτσι, έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη, ωστόσο μέχρι στιγμής όλες οι αποφάσεις συνηγορούν υπέρ της διακοπής της μηχανικής υποστήριξης.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους η μητέρα του 12χρονου, Hollie Dance, δήλωσε: «Ελπίζω ότι (το ΕΔΔΑ) θα παρέμβει και θα δώσει στον Archie το δικαίωμα να ζήσει. Νομίζω ότι το αξίζει. Δεν θα παραιτηθούμε από τον Archie μέχρι τέλους». Μάλιστα, η ίδια δήλωσε ότι το νοσοκομείο «πίεζε» για να σταματήσει η μηχανική υποστήριξη στο παιδί της, ενώ η καρδιά του χτυπάει ακόμα: «Είναι ντροπή, είναι απολύτως ντροπιαστικό. Είναι αυτός ο δρόμος προς τα εμπρός σε αυτή τη χώρα, που μας επιτρέπεται να εκτελούμε παιδιά. Επειδή έχουν αναπηρίες;». Όπως είπε η ίδια, ο γιος της σημειώνει πρόοδο στην υγεία του, καθώς απορροφά την τροφή και έχει πάρει βάρος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This