Σκληρό μπούλινγκ Τουσκ και Μέρκελ στον Μπόρις Τζόνσον

Must Read

Συντονισμένη επίθεση τόσο από την Ευρώπη γενικά όσο και από τη Γερμανία ειδικότερα δέχθηκε σήμερα ο Μπόρις Τζόνσον, που φαίνεται πως… αντέχει να γίνεται κάθε τόσο «σάκος του μποξ», προκειμένου να πετύχει το Brexit.

Αυτή τη φορά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλτ Τουσκ, φρόντισε να… κάνει γνωστή την επίθεσή του στον Βρετανό πρωθυπουργό στον κόσμο του… twitter, δείχνοντας πως το cyber bullying δεν αποτελεί πρακτική μόνο των μικρών νταήδων, αλλά και των μεγάλων.

«Αυτό που διακυβεύεται», έγραψε, «δεν είναι ένα χαζό παιχνίδι ευθυνών. Είναι το μέλλον της Ευρώπης και του Ηνωμένου Βασιλείου επίσης, η ασφάλεια και τα συμφέροντα των λαών μας. Δεν θέλεις συμφωνία, δεν θέλεις επέκταση, δεν θέλεις ανάκληση, πού βαδίζεις;»….

Λίγο νωρίτερα, η Άνγκελα Μέρκελ εξανέμισε τις ελπίδες του Τζόνσον για συμφωνία σε μεταξύ τους τηλεφωνική συνομιλία.

Η Γερμανίδα καγκελλάριος φαίνεται να απέρριψε την πρόταση του Βρετανού πρωθυπουργού για μια συμφωνία στο Brexit, με αφαίρεση του αμφιλεγόμενου backstop, που αποσκοπεί στην αποφυγή σκληρών συνόρων στην Ιρλανδία.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Ντάουνινγκ Στριτ, η Μέρκελ είπε στον Τζόνσον ότι συμφωνία μπορεί να υπάρξει μόνο αν η Βόρεια Ιρλανδία παραμείνει στην ευρωπαϊκή τελωνειακή ένωση, όπως προβλέπει το backstop, ή αν η Δημοκρατία της Ιρλανδίας είχε δικαίωμα βέτο επί της αποχώρησης της Βόρειας Ιρλανδίας από την τελωνειακή ένωση. Σε διαφορετική περίπτωση, μια συμφωνία είναι «συντριπτικά απίθανη».

Αξιωματούχος της Ντάουνινγκ Στριτ, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ είπε ότι πλέον είναι αδύνατη μια συμφωνία για το Brexit μετά και την τελευταία εξέλιξη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This