Σάββατο, 10 Απρίλιος 2021

«Δεκανίκι» σε Δαμασκό και Μόσχα αναζητούν οι Συριακές Δυνάμεις – Και το Ιράν στηρίζει τους Κούρδους

Το ενδεχόμενο να στραφεί σε βοήθεια είτε στη Δαμασκό είτε στη Μόσχα μελετούν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις μετά την απόφαση των Αμερικανών να αποτραβηχτούν από την περιοχή, όπου θα βομβάρδιζαν οι Τούρκοι.

«Αν η Αμερική εγκαταλείψει την περιοχή και ειδικά την περιοχή των συνόρων, εμείς ως διοίκηση και ως SDF, θα αναγκαστούμε να μελετήσουμε όλες τις διαθέσιμες επιλογές», τόνισε μιλώντας στο πρακτορείο Reuters ο Badran Jia Kurd των συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων. «Τότε μπορούμε να διεξάγουμε συνομιλίες με τη Δαμασκό ή τη ρωσική πλευρά για να γεμίσουμε το κενό ή να εμποδίσουμε την τουρκική επίθεση, να υπάρξουν συναντήσεις και επαφές σε περίπτωση κενού».

Μόσχα: Δεν είχαμε ενημερωθεί ούτε από τις ΗΠΑ ούτε απ’ την Τουρκία για την αποχώρηση των δυνάμεων

Το Κρεμλίνο υποστηρίζει ότι η Ρωσία δεν είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων από τις Ηνωμένες Πολιτείες ή την Τουρκία σχετικά με τα σχέδια των ΗΠΑ να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από τη βορειοανατολική συνοριακή περιοχή της Συρίας πριν από μια τουρκική στρατιωτική επιχείρηση.

Η Ρωσία είναι στενός σύμμαχος του Προέδρου της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ, καθώς για περισσότερο από οκτώ χρόνια εμφυλίου πολέμου βρίσκεται στο πλευρό του, έχοντας δηλώσει ανοικτά ότι η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας πρέπει να γίνεται σεβαστή από όλες τις εξωτικές δυνάμεις.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, η Μόσχα δεν είχε προηγουμένως προειδοποιηθεί. «Όχι, κανείς δεν μας ενημέρωσε», είπε σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης.

Πρόσθεσε ότι μένει να αποδειχθεί πόσοι στρατιώτες των ΗΠΑ θα αποσυρθούν στην πραγματικότητα.

Όχι και από το Ιράν στην τουρκική επιχείρηση

Και το Ιράν προστέθηκε στις χώρες που αντέδρασαν ενάντια στην επικείμενη επιχείρηση της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία.

Το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι παρακολουθεί τις «ανησυχητικές ειδήσεις και πιστεύει ότι η επέλευση μιας τέτοιας ενέργειας όχι μόνο δεν θα τερματίσει τις ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια, αλλά θα οδηγήσει σε εκτεταμένες υλικές και ανθρώπινες ζημίες».

Σε αυτή τη βάση, το Ιράν «είναι ενάντια σε κάθε είδους πιθανής στρατιωτικής επιχείρησης», αναφέρει η ανακοίνωση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ