«Δεκανίκι» σε Δαμασκό και Μόσχα αναζητούν οι Συριακές Δυνάμεις – Και το Ιράν στηρίζει τους Κούρδους

Must Read

Το ενδεχόμενο να στραφεί σε βοήθεια είτε στη Δαμασκό είτε στη Μόσχα μελετούν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις μετά την απόφαση των Αμερικανών να αποτραβηχτούν από την περιοχή, όπου θα βομβάρδιζαν οι Τούρκοι.

«Αν η Αμερική εγκαταλείψει την περιοχή και ειδικά την περιοχή των συνόρων, εμείς ως διοίκηση και ως SDF, θα αναγκαστούμε να μελετήσουμε όλες τις διαθέσιμες επιλογές», τόνισε μιλώντας στο πρακτορείο Reuters ο Badran Jia Kurd των συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων. «Τότε μπορούμε να διεξάγουμε συνομιλίες με τη Δαμασκό ή τη ρωσική πλευρά για να γεμίσουμε το κενό ή να εμποδίσουμε την τουρκική επίθεση, να υπάρξουν συναντήσεις και επαφές σε περίπτωση κενού».

Μόσχα: Δεν είχαμε ενημερωθεί ούτε από τις ΗΠΑ ούτε απ’ την Τουρκία για την αποχώρηση των δυνάμεων

Το Κρεμλίνο υποστηρίζει ότι η Ρωσία δεν είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων από τις Ηνωμένες Πολιτείες ή την Τουρκία σχετικά με τα σχέδια των ΗΠΑ να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από τη βορειοανατολική συνοριακή περιοχή της Συρίας πριν από μια τουρκική στρατιωτική επιχείρηση.

Η Ρωσία είναι στενός σύμμαχος του Προέδρου της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ, καθώς για περισσότερο από οκτώ χρόνια εμφυλίου πολέμου βρίσκεται στο πλευρό του, έχοντας δηλώσει ανοικτά ότι η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας πρέπει να γίνεται σεβαστή από όλες τις εξωτικές δυνάμεις.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, η Μόσχα δεν είχε προηγουμένως προειδοποιηθεί. «Όχι, κανείς δεν μας ενημέρωσε», είπε σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης.

Πρόσθεσε ότι μένει να αποδειχθεί πόσοι στρατιώτες των ΗΠΑ θα αποσυρθούν στην πραγματικότητα.

Όχι και από το Ιράν στην τουρκική επιχείρηση

Και το Ιράν προστέθηκε στις χώρες που αντέδρασαν ενάντια στην επικείμενη επιχείρηση της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία.

Το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι παρακολουθεί τις «ανησυχητικές ειδήσεις και πιστεύει ότι η επέλευση μιας τέτοιας ενέργειας όχι μόνο δεν θα τερματίσει τις ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια, αλλά θα οδηγήσει σε εκτεταμένες υλικές και ανθρώπινες ζημίες».

Σε αυτή τη βάση, το Ιράν «είναι ενάντια σε κάθε είδους πιθανής στρατιωτικής επιχείρησης», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This