Ευρώπη: Πυρκαγιές και καύσωνας εν μέσω ξηρασίας

Must Read

Στο έλεος των ακραίων καιρικών φαινομένων έχει παραδοθεί η Ευρώπη ως συνέπεια της κλιματικής αλλαγής. Στην Πορτογαλία και τη Γαλλία εξακολουθούν να μαίνονται τα πύρινα μέτωπα, ενώ στη Βρετανία μεγάλο μέρος της χώρας έχει κηρυχθεί σε κατάσταση ξηρασίας, προκειμένου να περιοριστεί η κατανάλωση νερού.

Πορτογαλία: 150.000 στρέμματα έγιναν στάχτη

Σε πύρινο κλοιό είναι και η Πορτογαλία, όπου μέσα σε 8 ημέρες 150.000 στρέμματα δάσους έγιναν στάχτη στην οροσειρά Σέρα ντα Εστρέλα. Πυροσβέστες και εθελοντές δίνουν μάχη με τις φλόγες που πλέον απειλούν κατοικημένες περιοχές.

Η φωτιά έχει ήδη καταστρέψει το 20% του εθνικού δρυμού.

Γαλλία: Καταστρέφονται δάση και καλλιέργειες

Στη Γαλλία οκτώ πυρκαγιές έχουν κάψει δάση και καλλιέργειες, ενώ οι φλόγες απειλούν και χωριά. Από την πυρκαγιά στη Ζιρόντ που εξακολουθεί να μαίνεται πάνω από 50.000 στρέμματα έχουν καταστραφεί, ενώ δίνεται μεγάλος αγώνας από τους πυροσβέστες προκειμένου η φωτιά να μην απειλήσει τις φημισμένες αμπελοκαλλιέργειες του Μπορντώ.

Στο πλευρό των Γάλλων πυροσβεστών έχουν ταχθεί ενισχύσεις από τη Ρουμανία, τη Γερμανία, αλλά και από την Ελλάδα.

Γερμανία: Χιλιάδες νεκρά ψάρια στον ποταμό Οντέρ

Στη Γερμανία, χιλιάδες νεκρά ψάρια έχουν ξεβραστεί στον ποταμό Οντέρ, που έχει μολυνθεί, και ο οποίος περνά και από την Πολωνία, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους επιστήμονες. Πάντως, η Γερμανία κατηγορεί τις πολωνικές αρχές για αδράνεια, καθώς τα πρώτα σημάδια στην πολωνική πλευρά είχαν εντοπιστεί στις 28 Ιουλίου.

Επίσης το επίπεδο στάθμης του ποταμού Ρήνου είναι τόσο χαμηλό, που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη τη διακίνηση των εμπορευμάτων, επιφέροντας σοβαρό πλήγμα στη γερμανική οικονομία.

Δείτε επίσης: Νεκρά ψάρια στον ποταμό Όντερ – Φόβοι για περιβαλλοντική καταστροφή σε Γερμανία και Πολωνία

Βρετανία: Ελλείψεις πόσιμου νερού, ξηρασία και πυρκαγιές

Ο καύσωνας εξακολουθεί να πλήττει τη Βρετανία με αποτέλεσμα οι πυρκαγιές να πολλαπλασιαστούν τις τελευταίες ημέρες, μετά από τον πιο ξηρό Ιούλιο των τελευταίων 80 ετών.

Οι πηγές του Τάμεση στερεύουν και μεγάλο μέρος της Αγγλίας έχει κηρυχθεί σε κατάσταση ξηρασίας, προκειμένου να περιοριστεί η κατανάλωση νερού.

Καταγράφονται ήδη ελλείψεις πόσιμου νερού και σε πολλά σουπερμάρκετ άδειασαν τα ράφια και μπήκε δελτίο στις συσκευασίες που μπορούν να αγοράσουν οι πελάτες. Ο βρετανικός Τύπος ασκεί σφοδρή κριτική στις ιδιωτικές εταιρείες ύδρευσης που διαχειρίζονται το πολύτιμο αγαθό από την εποχή της Θάτσερ, για σπατάλες, κακοδιαχείριση και υπερκέρδη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This