Το αμερικανικό CDC αναστέλλει τα μέτρα για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Στην Ελλάδα όμως υγειονομικοί παραμένουν σε αναστολή λόγω μη εμβολιασμού!

Must Read

Την απόλυτη αλλαγή πλεύσης αναφορικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας έκανε τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC)  καταργώντας την υποχρέωση να τίθενται σε καραντίνα όσα ανεμβολίαστα άτομα έχουν εκτεθεί στον κορωνοϊό. Είτε στα σχολεία είτε τις επιχειρήσεις στις ΗΠΑ.

Οι μαθητές πλέον μπορούν να παραμείνουν στην τάξη τους εάν έχουν εκτεθεί στον Covid, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες.

Το κέντρο ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων των ΗΠΑ δικαιολογεί τις συγκεκριμένες αλλαγές, επειδή ο εμβολιασμός και οι λοιμώξεις έχουν εξασφαλίσει σε πολλούς Αμερικανούς κάποιο βαθμό προστασίας ενώ υπάρχουν διαθέσιμες θεραπείες, εμβόλια και ενισχυτικά για τη μείωση του κινδύνου σοβαρής ασθένειας.

Είχε προηγηθεί φυσικά η πλήρης αποδοκιμασία των αμερικανών πολιτών σε όλα τα μέτρα τα οποία πρότεινε το κέντρο ελέγχου νοσημάτων, καθώς ελάχιστη πλέον φορούν μάσκα ή μπαίνουν σε καραντίνα όταν νοσούν.

Πολλοί επιστήμονες επαίνεσαν τις νέες κατευθυντήριες γραμμές ως μια ρεαλιστική προσέγγιση για τη μακροχρόνια διαβίωση με τον ιό. Είναι οι ίδιοι επιστήμονες που μπήκαν στο στόχαστρο, και υπόκειντο σε καθεστώς λογοκρισίας στο πρόσφατο παρελθόν.

Οι νέες «οδηγίες»

Τα CDC, που πλέον δίνουν βαρύτητα στην «ατομική ευθύνη» δεν συνιστούν την τήρηση απόστασης δύο μέτρων από τους άλλους, παρότι προειδοποιούν για τους κινδύνους που κρεύβουν οι πολυσύχναστοι χώροι.

Τα άτομα που εκτίθενται στον ιό δεν πρέπει πλέον να μένουν σε καραντίνα στο σπίτι τους, ανεξάρτητα από το αν είναι εμβολιασμένα ή όχι, αν και θα πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες και να υποβάλλονται σε εξετάσεις για τον ιό την 5η ημέρα, σύμφωνα με τις νέες κατευθυντήριες γραμμές.

Ωστόσο, οι συμβουλές του CDC για τους θετικούς στον Covid δεν έχουν αλλάξει: Η κατευθυντήρια γραμμή  είναι  να απομονώνονται  για τουλάχιστον πέντε ημέρες. Όσοι είχαν μέτρια ή σοβαρή νόσηση ή είναι ανοσοκατεσταλμένοι, πρέπει να απομονώνονται μέχρι τη 10η ημέρα.

ίδιες παραμένουν και οι οδηγίες σχετικά με τις μάσκες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This