Το Χρηματιστήριο της Μόσχας ανοίγει μόνο για «φιλικές χώρες»

Αποκλείονται πολλοί από τους μεγαλύτερους επενδυτές

Must Read

Σε μερική λειτουργία επανέρχεται από σήμερα Δευτέρα το Χρηματιστήριο της Μόσχας, που για σχεδόν έξι μήνες βρίσκεται σε αναστολή λόγω του πολέμου με την Ουκρανία.

Όμως ξένοι επενδυτές θα μπορούν να συμμετέχουν μόνο εφόσον ανήκουν σε «χώρες που δεν είναι εχθρικές». Όπως ανακοίνωσε το Χρηματιστήριο της Μόσχας θα ανοίξει εκ νέου την αγορά ομολόγων του σε «πελάτες, μη κατοίκους, από χώρες που δεν είναι εχθρικές, καθώς και σε μη κατοίκους των οποίων οι τελικοί δικαιούχοι είναι ρωσικά νομικά ή φυσικά πρόσωπα».

Σε αυτές τις χώρες περιλαμβάνονται μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Καναδάς και η Ιαπωνία και η συγκεκριμένη απόφαση αποκλείει πολλούς από τους μεγαλύτερους επενδυτές, οι οποίοι έχουν επιβάλει κυρώσεις στη ρωσική οικονομία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This