Πούτιν: «Οι ΗΠΑ προσπαθούν να παρατείνουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία»

Κάνει λόγο για προετοιμασμένη πρόκληση στην Ταϊβάν

Must Read

Ευθύνες στις ΗΠΑ καταλογίζει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν για την παράταση της πολεμικής σύγκρουσης ανάμεσα στον ρωσικό και τον ουκρανικό στρατό, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στη Διεθνή Διάσκεψη για την Ασφάλεια στη Μόσχα.

«Η κατάσταση στην Ουκρανία δείχνει ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να παρατείνουν τη σύγκρουση. Και ενεργούν με τον ίδιο τρόπο καλλιεργώντας το ενδεχόμενο μιας σύγκρουσης στην Ασία, την Αφρική, τη Λατινική Αμερική» είπε και στη συνέχεια έκανε λόγο για προσπάθεια αποσταθεροποίησης στην Ταϊβάν:

«Η αμερικανική περιπέτεια με την Ταϊβάν δεν είναι απλώς για ένα ταξίδι μιας ανεύθυνης πολιτικού, αλλά μέρος μιας σκόπιμης, συνειδητής στρατηγικής με στόχο να αποσταθεροποιήσουν και να προκαλέσουν μια χαοτική κατάσταση στην περιοχή και τον κόσμο», σημείωσε και έκανε λόγο για «θρασεία επίδειξη της έλλειψης σεβασμού τους προς την κυριαρχία άλλων χωρών και προς τις διεθνείς τους δεσμεύσεις. Πρόκειται για μια καλά προετοιμασμένη πρόκληση».

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία χαρακτήρισε «πρόκληση» την επίσκεψη της Πελόζι στην Ταϊβάν, η οποία προκάλεσε την οργή της Κίνας, και είχε εκτιμήσει ότι το Πεκίνο έχει το δικαίωμα να λάβει «τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει την κυριαρχία του».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This