Μεγάλη φωτιά σε αποθήκη πυρομαχικών στη Ρωσία – Εκκενώθηκαν δυο χωριά

Για δολιοφθορές κατηγορεί η Μόσχα το Κίεβο, λίγες ημέρες μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σε στρατιωτική βάση και αποθήκη πυρομαχικών στην Κριμαία

Must Read

Δύο ρωσικά χωριά κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία εκκενώθηκαν μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε σε αποθήκη πυρομαχικών.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγες ημέρες μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σε μια στρατιωτική βάση και μια αποθήκη πυρομαχικών στην Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο που προσαρτήθηκε το 2014 από τη Ρωσία. Στη δεύτερη περίπτωση, μάλιστα, η Μόσχα αναγνώρισε πως υπήρξε ουκρανική «δολιοφθορά».

Διαβάστε ακόμη: Την γέφυρα του Κερτς απείλησε να κατεδαφίσει η Ουκρανία

«Μια αποθήκη πυρομαχικών τυλίχθηκε στις φλόγες κοντά στο χωριό Τιμόνοβο» (που απέχει λιγότερο από 50 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα) στην επαρχία Μπέλγκοροντ, ανέφερε ο περιφερειάρχης Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ.

Δεν υπήρξαν θύματα, αλλά για προληπτικούς λόγους οι κάτοικοι του Τιμόνοβο και του γειτονικού χωριού Σολότι «μεταφέρθηκαν σε απόσταση ασφαλείας», σύμφωνα με τον Γκλάντκοφ, ο οποίος συμπλήρωσε ότι τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται.

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διακρίνεται μια μεγάλη πύρινη μπάλα και πυκνός μαύρος καπνός να σκεπάζει την περιοχή. Σε ένα δεύτερο βίντεο καταγράφονται από μακρινή απόσταση οι διαδοχικές εκρήξεις.

Από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία, η Ρωσία έχει κατά καιρούς κατηγορήσει την Ουκρανία για επιθέσεις στο έδαφός της, ιδιαίτερα στην περιοχή του Μπέλγκοροντ. Τον περασμένο μήνα, τέσσερις άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο από πυραυλική επίθεση στο Μπέλγκοροντ, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Στις αρχές Απριλίου, ο περιφερειάρχης Γλάντκοφ ανέφερε πως δύο ουκρανικά ελικόπτερα εξαπέλυσαν επίθεση σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων.

Για προβοκάτσια και στη Ζαπορίζια προειδοποιεί η Μόσχα

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας κατηγόρησε σήμερα το Κίεβο ότι σχεδιάζει προβοκάτσια στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, στη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ουκρανία ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπως μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Στην ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σημειώνει επίσης ότι ο ρωσικός στρατός δεν έχει αναπτύξει «βαριά όπλα» μέσα ή γύρω από τον πυρηνικό σταθμό, ο οποίος βρίσκεται στη νότια Ουκρανία και τελεί υπό τον έλεγχο της Μόσχας.

«Υπογραμμίζουμε ότι ο ρωσικός στρατός δεν έχει βαριά όπλα μέσα στον χώρο του (πυρηνικού) σταθμού και στις γύρω περιοχές. Μόνο μονάδες που εγγυώνται την ασφάλεια βρίσκονται εκεί. Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εγγυηθούν την ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια», συνεχίζει.

Σύμφωνα με τη Μόσχα, ουκρανικές μονάδες πυροβολικού προβλέπουν να ανοίξουν πυρ στον σταθμό για να κατηγορήσουν στη συνέχεια τη Ρωσία ότι προκάλεσε πυρηνικό ατύχημα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This