Βίντεο-ντοκουμέντο με την Ουκρανή δολοφόνο της κόρης του συνεργάτη του Πούτιν

«Κατάπτυστο, σκληρό έγκλημα» λέει ο Πούτιν

Must Read

Στο φως της δημοσιότητας έδωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB), βίντεο-ντοκουμέντο με την φερόμενη δολοφόνο της δημοσιογράφου και πολιτικής επιστήμονα, Ντάρια Ντούγκινα, κόρης του στενού συνεργάτη του Πούτιν, Αλεξάντρ Ντούγκιν.

Στο βίντεο παρουσιάζεται ο τρόπος με τον οποίο η 43χρονη Ουκρανή Νατάλια Βοβκ εισήλθε στη Ρωσία, έμεινε κοντά στο θύμα της και στη συνέχεια, αφού την σκότωσε, διέφυγε για στην Εσθονία.

Στο βίντεο η Βοβκ, με ξανθά μαλλιά φαίνεται να ανοίγει το καπό του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια ελέγχου. Η ίδια στη συνέχεια, κατάφερε να μπει στον χώρο που διέμενε και η Ντούγκινα, έχοντας σκούρα μαλλιά, ενώ όταν διέφυγε από τη Ρωσία, ήταν και πάλι ξανθιά.

Σύμφωνα με την FSB, οι ουκρανικές αρχές είχαν σχεδιάσει το έγκλημα. Η Βοβκ μπήκε στη Ρωσία στις 23 Ιουλίου μαζί με τη 12χρονη κόρη της, και νοίκιασε ένα διαμέρισμα στο ίδιο οίκημα όπου έμενε η Ντούγκινα. Μάλιστα, η ίδια φέρεται ότι την παρακολουθούσε με ένα Mini Cooper, στο οποίο άλλαξε τρεις φορές πινακίδες. Σύμφωνα με την έρευνα της FSB, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει ήδη πωληθεί στην Ουκρανία, με ουκρανικές πινακίδες.

Το βράδυ της 20ης Αυγούστου, όπου η Ντούγκινα βρήκε φριχτό θάνατο όταν έβαλε μπροστά το αυτοκίνητό της και αυτό εξερράγη, η Βοβκ είχε βρεθεί στο στο λογοτεχνικό και μουσικό φεστιβάλ Tradition μαζί της. Μετά από το έγκλημα, η ίδια και η κόρη της έφυγαν αμέσως στην Εσθονία.

https://twitter.com/MirovichMedia/status/1561115706707660802

Μάλιστα, η ομάδα χάκερ RahDit αναφέρει ότι η 43χρονη Ουκρανή είχε υπηρετήσει στο τάγμα Αζόφ.

Πούτιν: «Κατάπτυστο έγκλημα»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στο συλλυπητήριο τηλεγράφημα που έστειλε στην οικογένεια της Ντάρια Ντούγκινα έκανε λόγο για ένα «κατάπτυστο έγκλημα»:

«Ένα κατάπτυστο, σκληρό έγκλημα έκοψε το νήμα της ζωής της Ντάρια Ντούγκινα, ενός λαμπρού, ταλαντούχου ανθρώπου, με αληθινή ρωσική καρδιά, ευγενική, αγαπητή, συμπονετική και ανοιχτή. Δημοσιογράφος, επιστήμονας, φιλόσοφος, πολεμική ανταποκρίτρια, υπηρέτησε με εντιμότητα τον λαό και την πατρίδα, αποδεικνύοντας με τις πράξεις της τι σημαίνει να είσαι πατριώτης της Ρωσίας» ανέφερε ο Πούτιν.

«Η Ντάρια δολοφονήθηκε βάναυσα μπροστά μου»

Νωρίτερα, ο Αλεξάντρ Ντούγκιν μίλησε για «τρομοκρατική ενέργεια του ουκρανικού ναζιστικού καθεστώτος».  «Η Ντάρια δολοφονήθηκε βάναυσα μπροστά μου. Ήταν μία όμορφη ορθόδοξη γυναίκα, πατριώτισσα, πολεμική ρεπόρτερ, ειδική αναλύτρια στην κεντρική τηλεόραση και φιλόσοφος» είπε ο πατέρας της και πρόσθεσε απευθνόμενος στους Ρώσους στρατιώτες: «Χρειαζόμαστε μόνο τη νίκη μας. Η κόρη μου θυσίασε τη ζωή της. Γι’ αυτό σας παρακαλώ, να την πετύχετε».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This