Πέφτουν μηνύσεις! Η Moderna κατηγορεί την Pfizer για clopy paste της τεχνολογίας mRNA!

Γίνεται του εμβολίου το κάγκελο

Must Read

Η Moderna δήλωσε σήμερα ότι θα μηνύσει την Pfizer και τη BioNTech, για αντιγραφή της «καινοτόμου τεχνολογίας» πίσω από το εμβόλιο της Covid-19, δημιουργώντας μια νομική σύγκρουση μεταξύ φαρμακευτικών αντιπάλων που ανταγωνίζονται στις πωλήσεις των εμβολίων τους.

Η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας είπε ότι θα ζητήσει αποζημίωση από τους αντιπάλους της για φερόμενη παραβίαση πολλών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που προστατεύουν την τεχνολογική πλατφόρμα αγγελιοφόρου RNA της Moderna που ήταν κρίσιμης σημασίας για την ανάπτυξη του εμβολίου κατά της Covid, συμπεριλαμβανομένης μιας σχετικής με χημικές τροποποιήσεις που επιτρέπουν στο mRNA να εισέλθει στο ανθρώπινο σώμα «χωρίς να προκαλεί ανεπιθύμητες ανοσολογικές αντιδράσεις».

Η Moderna είπε ότι δεν θα προσπαθήσει να μπλοκάρει το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer από την αγορά, ή να επιδιώξει ασφαλιστικά μέτρα κατά των μελλοντικών πωλήσεων, λόγω του κρίσιμου ρόλου που διαδραματίζει στην πανδημία. Το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer πωλείται με την επωνυμία Comirnaty.

Ωστόσο, ανέφερε ότι αναμένει από ανταγωνιστές όπως η Pfizer/BioNTech να σεβαστούν την πνευματική της ιδιοκτησία και θα προσπαθήσει να επιβάλει αυτά τα νόμιμα δικαιώματα μέσω αγωγών, στα δικαστήρια των ΗΠΑ και της Γερμανίας.

«Καταθέτουμε αυτές τις αγωγές για να προστατεύσουμε την καινοτόμο τεχνολογική πλατφόρμα mRNA που πρωτοστατήσαμε, επενδύσαμε δισεκατομμύρια δολάρια στη δημιουργία και κατοχυρώσαμε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας κατά τη δεκαετία που προηγήθηκε της πανδημίας Covid-19», δήλωσε ο Stéphane Bancel, διευθύνων σύμβουλος της Moderna.

Είπε ότι η Moderna συνεχίζει να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα mRNA της για την ανάπτυξη φαρμάκων για την πρόληψη του HIV, της γρίπης και άλλων ασθενειών, αλλά θα εξετάσει το ενδεχόμενο να αδειοδοτήσει την τεχνολογία της σε ανταγωνιστές με εμπορικά λογικούς όρους.




Η Pfizer σε δήλωσή της τόνισε ότι παραμένει σίγουρη για την πνευματική της ιδιοκτησία υποστηρίζοντας το εμβόλιο Comirnaty:

«Η Pfizer/BioNTech δεν έχει ακόμη εξετάσει πλήρως την καταγγελία, αλλά είμαστε έκπληκτοι από τη δικαστική διαμάχη δεδομένου ότι το εμβόλιο Pfizer/BioNTech Covid-19 βασίστηκε στην αποκλειστική τεχνολογία mRNA της BioNTech και αναπτύχθηκε τόσο από την BioNTech όσο και από την Pfizer».

Η απόφαση της Moderna να μηνύσει τους μεγαλύτερους αντιπάλους της, σηματοδοτεί μια σοβαρή κλιμάκωση της μάχης πνευματικής ιδιοκτησίας για τα δικαιώματα ιδιοκτησίας στο mRNA.

Μικρότερες εταιρείες έχουν ήδη καταθέσει μια σειρά αξιώσεων παραβίασης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας κατά των Pfizer, BioNTech και Moderna που σχετίζονται με τη χρήση του mRNA.

Η Moderna υποστήριξε ότι θα ζητήσει αποζημίωση από την Pfizer και τη BioNTech για μόνο για πωλήσεις που έχουν καταχωρηθεί μετά τις 8 Μαρτίου, κάτι που όπως είπε, είναι σύμφωνο με μια προηγούμενη δέσμευση να μην επιβάλει τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της όσο συνεχίζεται η πανδημία.

Ούτε θα ζητήσει αποζημίωση για τις πωλήσεις εμβολίων σε 92 χώρες χαμηλού εισοδήματος ή για οποιεσδήποτε πωλήσεις για τις οποίες η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα ήταν τελικά υπεύθυνη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This