Το «τερμάτισε» η τουρκική προπαγάνδα: «Ας ενεργοποιήσουμε κι εμείς τους S-400»!

Τα τουρκικά ΜΜΕ χτυπούν υπερωρίες στη μονταζιέρα

Must Read

Ενώ στην Ελλάδα αρκετοί πολιτικοί και στρατιωτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η κλιμάκωση της έντασης από την πλευρά της Τουρκίας γίνεται ενόψει των εσωτερικών εκλογών το ερχόμενο καλοκαίρι, στην Άγκυρα, οι τόνοι συνεχίζουν να ανεβαίνουν και η τουρκική μονταζιέρα χτυπά τρελές υπερωρίες για να δημιουργήσει μια ολοένα και πιο επιθετική στάση και ρητορική κατά της Ελλάδας.




Η Hurriyet στην πρώτη της σελίδα αναφέρει ότι «το ψέμα για τους S-300 έχει αποκαλυφθεί», σημειώνοντας ότι η Ελλάδα τους έχει ενεργοποιήσει και έχει παρενοχλήσει ξανά τουρκικά μαχητικά.

Τις προκλήσεις που προσπάθησε να στήσει η Τουρκία κατά της Ελλάδας με τους S-300 σχολιάζει σήμερα σύσσωμος ο τουρκικός τύπος ενώ Τούρκοι αναλυτές δυναμιτίζουν το κλίμα σημειώνοντας ότι το επόμενο βήμα της Αθήνας θα είναι η… εκτόξευση πυραύλων!

Μετά την καταγγελία του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας ότι οι πύραυλοι S-300 που είναι εγκατεστημένοι στην Κρήτη «κλείδωσαν» με τα ραντάρ τους τα τουρκικά F-16 που πραγματοποιούσαν «εκπαιδευτική πτήση» στην περιοχή της Ρόδου, ήρθε η απάντηση της Αθήνας ότι πρόκειται για προβοκάτσια, αλλά τα τουρκικά ΜΜΕ κρατούν ψηλά το θέμα προτρέποντας μάλιστα την τουρκική κυβέρνηση να ενεργοποιήσει τους S-400 και να «κλειδώσει» το Αιγαίο!

Η Yeni Safak, μέγιστο φερέφωνο του Ταγίπ Ερντογάν, κάνει λόγο για «εχθρική δράση με τους S-300», ενώ η Milliyet επισημαίνοει ότι πρόκειται για «εχθρική κίνηση» και προσθέτει ότι «η Αθήνα παίζει με τη φωτιά». Μάλιστα, δημοσιεύει και χάρτη που δείχνει, όπως υποστηρίζει η Άγκυρα, το μπλοκάρισμα των ραντάρ.

Αναλυτές τονίζουν στην εφημερίδα ότι «αφού οι Έλληνες ενεργοποίησαν τους S-300, τότε και η Τουρκία πρέπει να «κλειδώσει» το Αιγαίο με τα ραντάρ S-400»

Ακόμη και η Cumhurriyet (αντιπολίτευση) γράφει ότι «η Αθήνα παρενόχλησε τουρκικά F-16 με ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα».

Εκτενή αναφορά στο θέμα είχε και το Haberturk, επισημαίνοντας:

«Τα τουρκικά μαχητικά F-16, που πραγματοποιούσαν εκπαιδευτική πτήση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, κλειδώθηκαν από τους S-300, που είναι εγκατεστημένοι στην Κρήτη. Τα τουρκικά F-16 παρά την παρενόχληση ολοκλήρωσαν την αποστολή τους και επέστρεψαν στις βάσεις τους. Πηγές του υπουργείου Άμυνας αναφέρουν ότι το γεγονός αυτό δείχνει ότι η Ελλάδα χρησιμοποιεί και έχει ενεργοποιήσει τις συστοιχίες των S-300».

Ενώ το CNN Turk ανέφερε:

«Η Ελλάδα συνεχίζει να αυξάνει την ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Τουρκικά μαχητικά παρενοχλήθηκαν ξανά από την Ελλάδα. Αυτή τη φορά κλειδώθηκαν με τα ραντάρ των αντιαεροπορικών συστημάτων S-300».

Υψηλόβαθμος αξιωματικός της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας τόνισε από την πλευρά του: «Πρέπει να διαβάσουμε προσεκτικά τη στάση των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ελλάδας. Μιλάμε για διπρόσωπη στάση. Επομένως, δεν υπάρχει τρόπος να πούμε ότι πήραμε τους S-400 και δεν τους χρησιμοποιούμε. Μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε όποτε θέλουμε».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This