Ιράν: Τέλος στην ομηρία των Ελλήνων ναυτικών στα τάνκερ που είχαν «πειρατευτεί» από ενόπλους

Must Read

«Τίτλοι τέλους» στο καθεστώς ομηρίας των 49 Ελλήνων και αλλοδαπών ναυτικών των δεξαμενόπλοιων Prudent Warrior και Delta Poseidon, που «πειρατεύτηκαν» από ενόπλους στο Ιράν.

Σύμφωνα με την ΠΕΝΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού), στην πρόσφατη επίσκεψη ελληνικού κλιμακίου στην Τεχεράνη, η ιρανική πλευρά δέχτηκε την πρόταση της Ελλάδας, καθώς συμφώνησε στην αντικατάσταση των μελών των δύο πληρωμάτων με άλλους. Ως εκ τούτου, οι ναυτικοί (10 Έλληνες, ένας Κύπριος και 38 Φιλιππινέζοι), που ήταν εγκλωβισμένοι για περισσότερους από τρεις μήνες, μετά το ρεσάλτο στα δύο δεξαμενόπλοια από μέλη των Φρουρών της Επανάστασης στις 27 Μαΐου, επιστρέφουν άμεσα από το Ιράν στις χώρες από τις οποίες προέρχονται

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΠΕΝΕΝ, ο απεγκλωβισμός τους πιθανότατα θα ξεκινήσει από αύριο, Δευτέρα 12/9, καθώς αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα ο Έλληνας ανθυποπλοίαρχος του πλοίου Prudent Warrior, αφού του χορηγηθεί η σχετική βίζα. Όσον αφορά στο Delta Poseidon, στο οποίο βρίσκονται εννέα Έλληνες, η αντικατάστασή τους θα γίνει τις επόμενες μέρες και στην επιστροφή θα είναι το σύνολο του ελληνικού πληρώματος. Σημειώνεται με αλλοδαπούς θα αντικατασταθούν οι εννέα εκ των δέκα Ελλήνων ναυτικών, καθώς ένας τους επιθυμεί να παραμείνει στο πλοίο.

Άγνωστη παραμένει η τύχη των τάνκερ

«Θολό», ωστόσο, χαρακτηρίζει η ΠΕΝΕΝ το τοπίο, αναφορικά με την τύχη των δύο τάνκερ που έπλεαν στον Περσικό Κόλπο με ελληνική σημαία. Τονίζει ότι μάλλον δεν πρόκειται να ξεκαθαρίζει τουλάχιστον μέσα στον Σεπτέμβριο, «αφού οι Ιρανοί ζητούν μία σειρά εγγυήσεις από την ελληνική πλευρά για τις οποίες δεν διαφαίνεται λύση στον ορίζοντα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This