Νέους περίεργος θάνατος υψηλόβαθμου Ρώσου, στελέχους ενεργειακού κολοσσού

Νέος κρίκος στην αλυσίδα των περίεργων θανάτων

Must Read

Ο Ρώσος Ιβάν Πετσόριν, 39 ετών, υψηλόβαθμο στέλεχος σε ρωσικό ενεργειακό κολοσσό, διαπιστώθηκε ότι πέθανε το Σάββατο αφού έπεσε στη θάλασσα ενώ έπλεε στα ανοιχτά του νησιού Russky στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, όπως μετέδωσαν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Ανάπτυξης Άπω Ανατολής και Αρκτικής (ERDC), Πετσόριν είχε παραστεί στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ – το οποίο φιλοξένησε ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στο Βλαδιβοστόκ – λίγες μέρες νωρίτερα. Το σώμα του ανασύρθηκε από το νερό τη Δευτέρα μετά από εκτεταμένη έρευνα.
«Ο θάνατος του Ιβάν είναι μια ανεπανόρθωτη απώλεια για φίλους και συναδέλφους, μια μεγάλη απώλεια για την εταιρεία», ανέφερε το ERDC σε δήλωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του.

Το δημοσίευμα με την ανακοίνωση του θανάτου

Στελέχη από κρατικούς ομίλους ενέργειας, όπως η Gazprom και η Lukoil, έχουν χάσει τη ζωή τους μυστηριωδώς, από την έναρξη του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας τον Φεβρουάριο.

Την 1η Σεπτεμβρίου, ο Ραβίλ Μαγκάνοφ, 67 ετών, αντιπρόεδρος της ρωσικής εταιρείας πετρελαίου Lukoil, πέθανε από πτώση από το παράθυρο ενός νοσοκομείου της Μόσχας – το ίδιο νοσοκομείο όπου ο Βλαντιμίρ Πούτιν απέδωσε τα τελευταία του σέβη στον πρώην Σοβιετικό ηγέτη Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο οποίος πέθανε στις 30 Αυγούστου.

Τον περασμένο μήνα, ο Λετονοαμερικανός επιχειρηματίας και διάσημος κριτικός του Πούτιν Νταν Κ. Ράπαπορτ λέγεται ότι πήδηξε από το παράθυρο του διαμερίσματός του. Η αστυνομία της Ουάσιγκτον έχει πει ότι δεν υπάρχει υπόνοια εγκληματικής ενέργειας προς το παρόν, αν και η χήρα του Ράποπορτ, η Αλένα Ράποπορτ, αμφισβήτησε τις αναφορές ότι ο θάνατος του συζύγου της ήταν αυτοκτονία. «Δεν υπήρχε σημειώμα αυτοκτονίας, ούτε αυτοκτονία, ούτε ταξίδι στο Λονδίνο, ούτε χωρισμός», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στις 25 Φεβρουαρίου—την ημέρα μετά την εισβολή στην Ουκρανία—το πρώην στέλεχος της Gazprom, Alexander Tyulyakov, 61 ετών, βρέθηκε νεκρός από απαγχονισμό στο σπίτι του κοντά στην Αγία Πετρούπολη.

Ο ουκρανικής καταγωγής μεγιστάνας του πετρελαίου Mikhail Watford βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του στην Αγγλία τρεις ημέρες αργότερα, ενώ ο δισεκατομμυριούχος Vasily Melnikov της ρωσικής εταιρείας ιατρικών προμηθειών MedStom βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στη Ρωσία τον Μάρτιο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το Μαξίμου προσπαθεί να κλείσει άρον άρον το σκάνδαλο με τα e-mails

Με την πλάτη στο τοίχο βρίσκεται η κυβέρνηση μετά την αποκάλυψη του μεγάλου σκανδάλου με την αξιοποίηση των προσωπικών...

More Articles Like This