Ουίλιαμ και Χάρι ακολουθούν το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ, 25 χρόνια μετά τον θάνατο της Νταϊάνα

Τα δύο αδέρφια περπάτησαν πλάι-πλάι

Must Read

Οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι, περπατώντας πλάι-πλάι, ακολούθησαν την πομπή που μεταφέρει το φέρετρο της γιαγιάς τους, της βασίλισσας Ελισάβετ, στο βρετανικό κοινοβούλιο, μια σκηνή που θύμισε εκείνη, πριν από 25 χρόνια, όταν περπατούσαν πίσω από το φέρετρο της μητέρας τους, της πριγκίπισσας Νταϊάνας.

Τα δυο αδέλφια, η σχέση των οποίων είναι τεταμένη τα τελευταία χρόνια, συμμετέχουν στη σιωπηλή πομπή από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ μέχρι το Γουεστμίνστερ, όπου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της βασίλισσας για τέσσερις ημέρες, μέχρι την κηδεία της, την Δευτέρα.

Ο πατέρας τους, ο βασιλιάς Κάρολος, βρισκόταν ακριβώς μπροστά τους, μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της Ελισάβετ. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η βασιλική σύζυγος Καμίλα, η σύζυγος του διαδόχου Ουίλιαμ, Κέιτ, η πριγκίπισσα της Ουαλίας και η σύζυγος του Χάρι, η δούκισσα του Σάσεξ Μέγκαν, θα μεταβούν στο Γουεστμίνστερ με αυτοκίνητο.

Το 1997, όταν η Νταϊάνα σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα, σε ηλικία μόλις 36 ετών, ο Ουίλιαμ και ο Χάρι, που τότε ήταν 15 και 12 ετών αντίστοιχα, ακολούθησαν πεζή το φέρετρό της διασχίζοντας το κεντρικό Λονδίνο – μια εικόνα που καθόρισε τη ζωή τους.

Μολονότι οι συνθήκες είναι πολύ διαφορετικές τώρα, αφού η βασίλισσα πέθανε γαλήνια στην κατοικία της, στα 96 της χρόνια, υπάρχουν και ομοιότητες – η συγκίνηση, η επίσημη πομπή και η αίσθηση ενός ιστορικού γεγονότος που εκτυλίσσεται μπροστά στις κάμερες και σε ένα πλήθος χιλιάδων ανθρώπων.

Και οι δύο πρίγκιπες έχουν μιλήσει στο παρελθόν για το τραύμα υπέστησαν με τον θάνατο της μητέρας τους και τη μακρά, εξουθενωτική πομπή που ακολούθησαν, με στωικότητα, παρά την οδύνη και την αναστάτωση που βίωναν.

«Ήταν σαν να έχω βγει από το σώμα μου, απλώς να περπατάω, να κάνω ό,τι περίμεναν από εμένα, να δείχνω το ένα δέκατο των συναισθημάτων που έδειχναν όλοι οι άλλοι», είπε ο Χάρι σε ένα τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ, το 2021, αποκαλύπτοντας ότι αργότερα έκανε χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών για να πνίξει τον πόνο.

«Δεν το ξεπερνάς ποτέ. Είναι μια τόσο απίστευτα μεγάλη στιγμή στη ζωή σου που δεν σ’ αφήνει ποτέ. Μαθαίνεις μόνο να τη διαχειρίζεσαι», είπε ο Ουίλιαμ το 2017.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This