Ο 26χρονος στρατιώτης Θανάσης Νικολάου δεν αυτοκτόνησε – Τον δολοφόνησαν!

17 χρόνια μετά, οι Κυπριακές Αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατός του ήταν δολοφονία

Must Read

Χρειάστηκαν 17 ολόκληρα χρόνια για να αποδειχτεί τελικά ότι ο 26χρονος στρατιώτης Θανάσης Νικολάου δεν έδωσε τέλος στη ζωή του, αλλά δολοφονήθηκε εν ψυχρώ.

Το πτώμα του νεαρού στρατιώτη ο οποίος γεννήθηκε στην Αυστραλία αλλά θέλησε να υπηρετήσει στρατιωτική θητεία στη Κύπρο, εντοπίστηκε κάτω από μια γέφυρα στη Λεμεσό, το 2005, με τις κυπριακές αρχές να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για αυτοκτονία.

Συντετριμμένη η  μητέρα του, Ανδριανή, ζητούσε περαιτέρω έρευνα και επέμενε ότι ο γιος της δεν αυτοκτόνησε, αλλά έπεσε θύμα αδίστακτων δολοφόνων καθώς ο ίδιος είχε παρατηρήσει ότι στο στρατόπεδο γινόταν διακίνηση ναρκωτικών και κάποιοι ήθελαν να του κλείσουν το στόμα.

Η Κυπριακή Δημοκρατία καταδικάστηκε και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για πλημμελή εξέταση της υπόθεσης και έτσι τον Οκτώβριο του 2021, δυο ποινικοί ανακριτές διορίστηκαν από τον γενικό Εισαγγελέα της Κύπρου προκειμένου να ανοίξουν τον φάκελο της υπόθεσης να κάνουν νέα έρευνα. Αφού διατάχθηκε εκταφή του 26χρονου, διαπιστώθηκε ότι το υοειδές οστό (στον λαιμό) ήταν σπασμένο, γεγονός που αποδείκνυε ότι ο Θανάσης είχε στραγγαλιστεί. Στη συνέχεια οι δολοφόνοι του πέταξαν το πτώμα του από γέφυρα προκειμένου να σκηνοθετήσουν την αυτοκτονία του.

Επιπλέον, στο στόμα του 26χρονου είχε εντοπιστεί άμμος, με τους ανακριτές να υποστηρίζουν ότι συσσωρεύθηκε στο στόμα του επειδή είχε βρέξει και κατέβηκε χείμαρρος κάτω από τη γέφυρα, ωστόσο όπως αποδείχτηκε, εκείνες τις ημέρες δεν έπεσε βροχή.

Η χαροκαμένη μάνα του στρατιώτη όλα αυτά τα χρόνια βρισκόταν έξω από Προεδρικό Μέγαρο, το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα και την αστυνομία κρατώντας την φωτογραφία του παιδιού της και ζητώντας να πέσει φως στην υπόθεση.

Παρά το γεγονός ότι έγιναν πολλές έρευνες, εξετάστηκαν οι στρατιώτες που υπηρετούσαν μαζί με τον 26χρονο και είχαν θεωρηθεί ύποπτοι, δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία και είναι άγνωστο αν θα εντοπιστούν ποτέ οι δράστες.

Θεωρείται ότι οι δράστες ήταν τρεις ωστόσο δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέονται με τον θάνατο του 26χρονου. Οι ποινικοί ανακριτές έχουν εισηγηθεί να την ποινική δίωξη ενός Ιατροδικαστή και τριών Αξιωματικών της Αστυνομίας για επίδειξη αμέλειας στις έρευνες.

«Δεν υπάρχει δικαίωση» λέει η μητέρα του Θανάση

Την ίδια ώρα, η μητέρα του Θανάση, Ανδριανή Νικολάου, μιλώντας στον ΑΝΤ1 Κύπρου, ανέφερε ότι η ίδια δεν έχει ενημερωθεί από τις κυπριακές Αρχές και δεν γνωρίζει κάτι παραπάνω από αυτά που γράφουν τα ΜΜΕ:  «Δεν ξέρω τι λέει το πόρισμα. Δεν το έχουμε πάρει, που το είχαμε ζητήσει επανειλημμένα. Μάθαμε από τα ΜΜΕ ότι δόθηκε το πόρισμα, αλλά δεν ενημερωθήκαμε από κανέναν. Δεν γνωρίζουμε τίποτα. Είναι απαράδεκτη αυτή η στάση απέναντί μας».

Η μητέρα του κάνει λόγο για αδιαφορία: «Δεν μπορώ να πω πολλά, καταστράφηκε η ζωή μας, έχασε τη ζωή του το παιδί μου. Δεν απαντούν και δεν δίνουν σημασία. Δεν είναι η πρώτη φορά, εδώ και 17 χρόνια το ζω αυτό. Αποκαλύφθηκε το έγκλημα, αλλά πού είναι αυτοί που το έκαναν;».

Όπως τονίζει, δεν υπάρχει δικαίωση για τον θάνατο του παιδιού της μέχρι να συλληφθούν οι ένοχοι για την δολοφονία του γιου της: «Όχι. Πού είναι η δικαίωση, πού είναι οι δράστες; Πού ξέρω ποια είναι τα πέντε πρόσωπα; Μπορεί να μην είναι εκείνα που είναι οι δράστες. Δεν γνωρίζω αν είναι εγκληματική ενέργεια. Αγωνιζόμουν εδώ και 17 χρόνια, ξέθαψα το παιδί μου, περιμένει το παιδί μου δικαίωση και θα έρθει μόνο όταν συλληφθούν οι δράστες» αναφέρει η Ανδριανή Νικολάου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This