Χάος στη Ρωσία μετά την ανακοίνωση Πούτιν για επιστράτευση – Κάλεσμα για αντιπολεμικές διαδηλώσεις, ανάρπαστα τα αεροπορικά εισιτήρια!

Όπου φύγει, φύγει οι πολίτες από τη χώρα...

Must Read

Αντιπολεμικές οργανώσεις στη Ρωσία καλούν τον κόσμο να βγει στους δρόμους, ως αντίδραση στην αναπάντεχη ανακοίνωση του Βλαντιμίρ Πούτιν για (μερική) επιστράτευση, από σήμερα κιόλας, στη χώρα, όπου τις τελευταίες ώρες επικρατεί μεγάλη αναστάτωση.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στην επιστράτευση που ανακοίνωσε ο Ρώσος πρόεδρος στο τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο αντιπολεμικός συνασπισμός Vesna επισημαίνει πως «αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες Ρώσοι -οι πατέρες, οι αδερφοί και σύζυγοι- θα ριχτούν στην κιμαδομηχανή του πολέμου», καλώντας του Ρώσους να βγουν στους δρόμους στις μεγάλες πόλεις της χώρας, καθώς «τώρα ο πόλεμος έφτασε σε κάθε σπίτι και κάθε οικογένεια».

Από την πλευρά του, ο φυλακισμένος Ρώσος αντιφρονών Αλεξέι Ναβάλνι δηλώνει ότι ο Πούτιν «στέλνει περισσότερους Ρώσους στο θάνατο για έναν φαλιρισμένο πόλεμο». «Είναι ξεκάθαρο ότι ο εγκληματικός πόλεμος επιδεινώνεται, κλιμακώνεται και ο Πούτιν προσπαθεί να εμπλέξει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους σε αυτόν», δηλώνει ο Ναβάλνι σε βίντεο μέσα από την φυλακή, το οποίο αναρτήθηκε από τους δικηγόρους του. «Θέλει να βουτήξει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στο αίμα αυτό», λέει, προειδοποιώντας για επερχόμενη «τεράστια τραγωδία και τεράστιο αριθμό νεκρών».

https://twitter.com/PeterNHerold/status/1572542707964448769

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Reuters, στον απόηχο της συγκεκριμένης ανακοίνωσης, ανάρπαστες έχουν γίνει τις τελευταίες ώρες οι πτήσεις από τη Ρωσία… χωρίς επιστροφή! Ειδικότερα, επικαλούμενο δεδομένα των Google Trends, το πρακτορείο αναφέρει ότι καταγράφεται κατακόρυφη άνοδος των αναζητήσεων στην Aviasales, την πιο δημοφιλή ιστοσελίδα στη χώρα για αναζήτηση και αγορά αεροπορικών εισιτηρίων.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα δεδομένα της Aviasales, οι θέσεις για τις απευθείας πτήσεις προς Κωνσταντινούπουλη και Γερεβάν -προορισμούς στην Τουρκία και την Αρμενία, για τους οποίους δεν απαιτείται visa από τους Ρώσους πολίτες- έχουν ήδη εξαντληθεί. Παράλληλα, ορισμένες διαδρομές με ενδιάμεσους σταθμούς, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από τη Μόσχα προς την Τιφλίδα της Γεωργίας, επίσης δεν είναι διαθέσιμες, ενώ οι φθηνότερες πτήσεις από τη ρωσική πρωτεύουσα προς το Ντουμπάι κοστίζουν, πλέον, περισσότερα από 300.000 ρούβλια (5.000 δολάρια), δηλαδή ποσό περίπου πέντε φορές πολλαπλάσιο του μέσου μηνιαίου μισθού!

Κι όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ανέφερε ότι η επιστράτευση δεν αφορά στρατεύσιμους ή σπουδαστές στρατιωτικών ακαδημιών, παρά θα περιοριστεί μόνο σε όσους έχουν εμπειρία ως επαγγελματίες στρατιώτες, εξηγώντας πως στα όπλα καλούνται περίπου 300.000 έφεδροι.

Ο Πούτιν προειδοποίησε πως «δεν μπλοφάρει» για χρήση πυρηνικών

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, στην αρχή του διαγγέλματός του κατηγόρησε τη Δύση ότι έχει ξεκινήσει πόλεμο κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία από το 2014. Υποστήριξε, δε, ότι η απόφαση για μια στρατιωτική επιχείρηση ήταν η μόνη πιθανή λύση, από τη στιγμή που η Δύση αρνήθηκε να υπάρξει μια ειρηνική λύση «στο πρόβλημα του Ντονμπάς».

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ο ουκρανικός στρατός εκπαιδεύεται από το ΝΑΤΟ «και στην πραγματικότητα διοικείται από ξένους επικεφαλής», προσθέτοντας ότι «οι τακτικές τρομοκρατίας και εκφοβισμού» κατά της Ρωσίας έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα. Όπως είπε, οι χώρες της Δύσης προσπαθούν «να μπλοκάρουν» κάθε πιθανότητα ανεξαρτησίας και ανάπτυξης. «Πρόθεση της Δύσης είναι να μας αποδυναμώσουν και να μας καταστρέψουν, το λένε ανοιχτά αυτό. Ο βασικός μας στόχος για την απελευθέρωση του λαού του Ντονμπάς παραμένει αναλλοίωτος», τόνισε σχετικά.

Αναφερόμενος στην απόφαση για μερική επιστράτευση, η οποία τίθεται σε ισχύ από σήμερα, είπε ότι αφορά μόνο όσους είναι καταγεγραμμένοι ως έφεδροι. Απευθυνόμενος, δε, σε όσους επιστρατευτούν, τους διαβεβαίωσε ότι «θα δοθούν όλα τα προνόμια που έχουν όλοι όσοι είναι ήδη εν υπηρεσία».

Παράλληλα διακήρυξε ότι «στηρίζει» τη απόφαση των κατοίκων περιοχών που ελέγχονται από τη Ρωσία στην Ουκρανία να προχωρήσουν σε δημοψηφίσματα, όπως ανακοινώθηκε χθες Τρίτη, τονίζοντας ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει ασφαλείς συνθήκες για τη διεξαγωγή των δημοψηφισμάτων για τους πολίτες που θέλουν να εκφράσουν τη θέλησή τους.

Κατόπιν, ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε τη Δύση για «πυρηνικό εκβιασμό» κατά της χώρας του και απείλησε και με χρήση πυρηνικών, λέγοντας λίγο πριν την ολοκλήρωση του διαγγέλματός του πως «όσοι μας απειλούν με πυρηνικά, θα πρέπει να ξέρουν ότι αυτή η απειλή μπορεί να στραφεί εναντίον τους». Όπως είπε, η Ρωσία έχει «αρκετά όπλα για να απαντήσει», προσθέτοντας: «Δεν μπλοφάρω».

Τέλος, ανακοίνωσε αύξηση της χρηματοδότησης της στρατιωτικής βιομηχανίας της Ρωσίας προκειμένου να ενισχυθεί η παραγωγή όπλων.

  • Δείτε το διάγγελμα Πούτιν:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This