Βρετανία: Καταρρέει με το «καλημέρα» η Λιζ Τρας!

Γκάλοπ-κόλαφος για την πολιτική της νέας πρωθυπουργού

Must Read

«Τρίζει» η καρέκλα της Λιζ Τρας, που ακόμα δεν ανέλαβε καλά καλά την πρωθυπουργία της Βρετανίας, καθώς οι Εργατικοί εκτοξεύουν σε ποσοστά ρεκόρ το προβάδισμά τους έναντι των Τόρις και η στερλίνα κατρακυλά δίχως τέλος.

Σε δημοσκόπηση που διενήργησε η YouGov για λογαριασμό των «Times» του Λονδίνου, η διαφορά των 12 μονάδων, που κατέγραψε η προηγούμενη σφυγμομέτρηση, εκτοξεύεται πλέον στις 17 -το μεγαλύτερο προβάδισμα που είχαν ποτέ οι Εργατικοί έναντι των αντιπάλων τους σε δημοσκόπηση εδώ και πάνω από 20 χρόνια-, με το 45% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι θα ψηφίσει το κόμμα του Κιρ Στάρμερ, το 28% τους Τόρις της Τρας, το 9% να προτιμά τους Φιλελευθέρους, το 7% τους Πρασίνους, και το 4% το κόμμα των Σκοτσέζων εθνικιστών.

Η δημοσκόπηση αποτελεί την πρώτη ετυμηγορία των Βρετανών ψηφοφόρων για τα οικονομικά μέτρα και τις τεράστιες φοροαπαλλαγές που ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών Κουάζι Κουαρτένγκ, κατά την παρουσίαση του μίνι προϋπολογισμού της νέας κυβέρνησης, που ενέτειναν τις ανησυχίες των επενδυτών για περαιτέρω εκτίναξη του πληθωρισμού και αύξηση του χρέους της Βρετανίας.

Η κυβέρνηση Τρας, που μετρά μόλις τρεις εβδομάδες, κλυδωνίζεται από τις αντιδράσεις αγορών και πολιτικών για την οικονομική της στρατηγική, η οποία, όπως φοβούνται πολλοί, θα ωθήσει τη χώρα σε νέα οικονομική κρίση. Οικονομολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας πως χρειάζεται να αντιστραφεί η πολιτική για να αποκατασταθεί η καταβαραθρωμένη επενδυτική εμπιστοσύνη στη Βρετανία, ενώ κάποιοι από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος εκφράζουν την ανησυχία πως η Τρας έχει ήδη στοιχίσει στους Συντηρητικούς τις επόμενες εκλογές!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This