Κορυφαίος Πολωνός πολιτικός ευχαριστεί τις ΗΠΑ για την καταστροφή του Nord Stream!

Σφοδρές αντιδράσεις από την κυβέρνηση της Πολωνίας και την Ρωσία!

Must Read

Ο Πολωνός πρόεδρος της αντιπροσωπείας ΕΕ-ΗΠΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο οποίος έχει στενές σχέσεις με τον Τζο Μπάιντεν, «ευχαριστεί» τις ΗΠΑ για την υποτιθέμενη επίθεση δολιοφθοράς στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας της Πολωνίας, Ράντεκ Σικόρσκι, απέδωσε στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δολιοφθορά δύο αγωγών, του Nord Stream 1 και 2, που μεταφέρουν φυσικό αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία. «Σας ευχαριστώ, ΗΠΑ», έγραψε ο Σικόρσκι στο Twitter.

https://twitter.com/radeksikorski/status/1574800653724966915?s=21&t=06lPWDy4fJCaeaoSWVj-Zg

Ο Sikorski διετέλεσε Υπουργός Εθνικής Άμυνας από το 2005 – 2007 και υπηρέτησε ως Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Υφυπουργός Εξωτερικών, στο παρελθόν. Αυτή τη στιγμή είναι εκλεγμένο μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου!

Ο Nord Stream 1 και 2 βρίσκονται στον πυθμένα της Βαλτικής Θάλασσας. Ο Nord Stream 2 ολοκληρώθηκε πέρυσι, αλλά η Γερμανία δεν το άνοιξε ποτέ επειδή η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας, Stanisław Żaryn, κατήγγειλε τον ισχυρισμό του Sikorki στο Twitter ως «ρωσική προπαγάνδα», αποκαλώντας τον ισχυρισμό του «συκοφαντική εκστρατεία κατά της Πολωνίας, των ΗΠΑ και της Ουκρανίας, κατηγορώντας τη Δύση για επιθετικότητα κατά των NS1 και NS2. Η πιστοποίηση των ρωσικών ψεμάτων αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της Πολωνίας. Τι πράξη ωμής ανευθυνότητας!».

Στο θέμα παρενέβη με δήλωσή της και η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, η οποία αναρωτήθηκε εάν η συγκεκριμένη δήλωση του πολωνού πολιτικού συνιστά ομολογία τρομοκρατικής ενέργειας για λογαριασμό των ΗΠΑ.

Οι «προφητικές» δηλώσεις Μπάιντεν – Νούλαντ για καταστροφή του Nord Stream

Ήταν Φεβρουάριος του 2022, λίγες μόλις ημέρες πριν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία, και ο Αμερικανός Πρόεδρος δέχεται ερωτήσεις για την αντίδραση των ΗΠΑ στο ενδεχόμενο εισβολής και πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας.

«Αν η Ρωσία εισβάλει, δεν θα υπάρχει πλέον ο Nord Stream 2. Θα δώσουμε ένα τέλος σε αυτό», δήλωσε… προφητικά ο Τζο Μπάιντεν και όταν επέμεινε δημοσιογράφος πως ακριβώς θα γίνει κάτι τέτοιο, ο Μπάιντεν διαβεβαίωσε και υποσχέθηκε πως είναι ικανές οι ΗΠΑ για κάτι τέτοιο!

Διαβάστε ακόμη: Nord Stream: Οι ΗΠΑ δηλώνουν έτοιμες να «βοηθήσουν»!

Ένα μήνα νωρίτερα στο ίδιο μήκος κύματος και η Βικτόρια Νούλαντ, που δήλωνε ότι αν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία, με τον ένα τρόπο ή τον άλλον ο Nord Stream 2 δεν θα προχωρήσει!

Να σημειωθεί ότι σήμερα στην υπόθεση με τις εκρήξεις στους αγωγούς, αναφέρθηκε και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν ο οποίος κατά τη διάρκειας κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ινδό ομόλογό του Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσανκάρ, υποστήριξε ότι οι διαρροές δεν θα έχουν σημαντική επίδραση στην ενεργειακή κατάσταση της Ευρώπης και πρόσθεσε ότι αν οφείλονται σε δολιοφθορά, αυτό δεν θα είναι προς το συμφέρον κανενός.

https://twitter.com/sahouraxo/status/1574839826674847753

https://twitter.com/sahouraxo/status/1574841223621255168

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This