Ρωσία: Ο Πούτιν υπέγραψε την προσάρτηση των τεσσάρων περιοχών της νοτιοανατολικής Ουκρανίας!

Must Read

Τέσσερις περιοχές της νοτιοανατολικής Ουκρανίας και πιο συγκεκριμένα το Ντονέτσκ, το Λουχάνσκ, η Ζαπορίζια και η Χερσώνα, προσαρτώνται επίσημα στη Ρωσία, σύμφωνα με διάταγμα που υπέγραψε σήμερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μάλιστα, ο Ρώσος πρόεδρος προέδρευσε στην τελετή υπογραφής με τους επικεφαλής των εν λόγω -μερικώς ή σχεδόν πλήρως υπό ρωσική επιρροή- περιοχών, Ντένις Πουσίλιν (Ντονέτσκ), Λεονίντ Πασέκνικ (Λουχάνσκ), Βλαντιμίρ Σάλντο (Χερσώνα) και Γεβγάνι Μπαλίτσκι (Ζαπορίζια), οι πολίτες των οποίων -υποτίθεται ότι- αποφάσισαν στην συντριπτική πλειοψηφία τους, κατόπιν «δημοψηφισμάτων», πως θέλουν να ενωθούν με τη… μαμά Ρωσία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά την ομιλία του στο Κρεμλίνο, ενώπιον εκατοντάδων μελών του πολιτικού προσωπικού της Μόσχας, ο Πούτιν τόνισε εμφατικά ότι η Ρωσία θα υπερασπισθεί τα νέα εδάφη με όλα τα μέσα που διαθέτει και ότι οι κάτοικοι των περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας που προσαρτά η Ρωσία θα είναι «πολίτες μας για πάντα». «Οι κάτοικοι του Λουχάνσκ, του Ντονέτσκ, της Χερσώνας και της Ζαπορίζια γίνονται πολίτες μας για πάντα. Οι πολίτες ψήφισαν για το κοινό μας μέλλον», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Παράλληλα, κάλεσε την Ουκρανία «να σταματήσει αμέσως τις εχθροπραξίες» και να διαπραγματευθεί. «Καλούμε το καθεστώς του Κιέβου να σταματήσει αμέσως το πυρ, όλες τις εχθροπραξίες και να επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά την ομιλία του στο Κρεμλίνο.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της Κρατικής Δούμας (κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου) δήλωσε πως ο Πούτιν ενημέρωσε το σώμα για τα σχέδια υπαγωγής των τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας στη Ρωσία, κάτι που αποτελεί ένα «τεχνικό» βήμα προς την προσάρτηση από τη Ρωσία των περιοχών αυτών.

Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας, Βιτσισλάβ Βολόντιν, σημαντικός σύμμαχος του Πούτιν, δήλωσε στο επίσημο κανάλι της Δούμας στο Telegram πως ο Ρώσος πρόεδρος ενημέρωσε το σώμα για τα επίσημα αιτήματα των τεσσάρων περιοχών.

Σημειώνεται πως δυτικές κυβερνήσεις και το Κίεβο δήλωσαν επανειλημμένα πως τα επίμαχα δημοψηφίσματα διεξήχθησαν υπό τον καταναγκασμό της κατοχής, δεν ήταν αντιπροσωπευτικά και παραβίασαν το διεθνές δίκαιο.

  • Παρακολουθήστε την ομιλία του Πούτιν:

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This