Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020

Η ιταλική μαφία «επενδύει» σε άδεια εστιατόρια για να ξεπλύνει εκατομμύρια

Ανάγνωση: 2 λεπτά

O Ιταλός εισαγγελέας Βιντσέντσο Μάκρι έχει εδώ και χρόνια χαρακτηρίσει το Μιλάνο αληθινή πρωτεύουσα της Ντράνγκετα στην Ιταλία. Όχι άδικα. Η μαφία της Καλαβρίας έχει απλώσει τα πλοκάμια της στον ιταλικό Βορρά. Τώρα φαίνεται ότι βρήκε έναν νέο τρόπο για να ξεπλύνει το μαύρο χρήμα από τις παράνομες δραστηριότητες. Πρόκειται για εστιατόρια που δεν έχουν πελατεία και δεν λειτουργούν ποτέ, όπως εξηγεί ο επικεφαλής της διεύθυνσης ερευνών κατά της Μαφίας (Dia) Τζουζέπε Γκοβερνάλε.

Το 2018 άνοιξαν κατά 38% περισσότερα εστιατόρια σε σχέση με το 2017. «Είναι γεμάτα αυτά τα εστιατόρια; Όχι, είναι άδεια, αλλά εάν σήμερα η Ντράνγκετα έχει πάνω από 100.000.000 ευρώ μαύρο χρήμα, μπορεί και να χάσει τα 50 επενδύοντάς τα, προκειμένου να εξασφαλίσει ότι τα άλλα 50.000.000 ευρώ θα μπορεί να τα δικαιολογήσει» λέει ο Γκοβερνάλε.

Οι μαφιόζοι είναι σήμερα καταρτισμένοι επαγγελματίες, φορούν κοστούμια των 2.000 ευρώ, ακριβά παπούτσια, μιλούν ωραία και έχουν γεμάτο πορτοφόλι. «Οι επιχειρήσεις που βρίσκονται σε οικονομική δυσχέρεια εύκολα υποκύπτουν, πολλές φορές αφελώς κι άλλες φορές επειδή το χρήμα δεν έχει οσμή» λέει ο διευθυντής της Dia.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ