Συρία: Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου κοντά σε φυλακές με τζιχαντιστές – Οι Γερμανοί κόβουν τις αποστολές όπλων

Must Read

Ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη σήμερα το μεσημέρι κοντά σε φυλακή, όπου κρατούνται αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους στα βορειοανατολικά της Συρίας. Εκεί όπου διεξάγονται οι τουρκικές πολεμικές επιχειρήσεις. Στόχος ήταν η διευκόλυνση της απόδρασης  φυλακισμένων τζιχαντιστών!

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αλλά και έναν Κούρδο αξιωματούχο, η έκρηξη, χωρίς να έχουν αναφερθεί θύματα, έγινε έξω από την κεντρική φυλακή στην περιοχή Γκουαουράν, στην πόλη αλ-Χασακέχ.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) υπό την ηγεσία των Κούρδων έσπευσαν για την αποστολή ενισχύσεων στην φυλακή, προκειμένου να αποτρέψουν την διαφυγή κρατουμένων του Ισλαμικού Κράτους, ενώ ο εκπρόσωπος των SDF, Μουσταφά Μπαλί, κατηγόρησε το Ισλαμικό Κράτος για την επίθεση.

Πιθανώς αυτό ήταν και το… κερασάκι στην τούρτα που οδήγησε τους Γερμανούς να αντιδράσουν για την κατάσταση. Η Γερμανία τελειώνει τις εξαγωγές όπλων προς την Τουρκία. «Δεν θα δίνουμε όπλα για να πολεμούν τους Κούρδους» διαμηνύει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χ. Μαας.

Σύμφωνα με τη γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα “Bild Am Sonntag”, η Γερμανία απαγόρευσε τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία, αντιδρώντας στην τουρκική πολεμική επιχείρηση κατά των Κούρδων μαχητών (YPG) στα βόρεια της Συρίας.

«Κατά του υπόβαθρου της τουρκικής επιθετικής ενέργειας στα βορειοανατολικά της Συρίας, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν θα εκδώσει νέες άδειες [εξαγωγής] για το σύνολο του στρατιωτικού εξοπλισμού που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από την Τουρκία στην Συρία», δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΕΞ στην εφημερίδα.

Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ, η Γερμανία εξήγαγε όπλα οικονομικής αξίας 243 εκατομμυρίων ευρώ στην Τουρκία το 2018, που αντιστοιχούν περίπου στο 1/3 των συνολικών γερμανικών εξαγωγών όπλων, σύμφωνα με το δημοσίευμα…

Στο μεταξύ, το μεσημέρι ο πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου, Μουσταφά Σεντόπ, κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες να πάρουν πίσω τους πολίτες τους, οι οποίοι είχαν ενταχθεί στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους και βρίσκονται στην Συρία, αλλά και να τους επιβάλλουν ποινές στις πατρίδες τους.

Ο Σεντόπ μίλησε στη διάρκεια της 3ης Διάσκεψης των Προέδρων Κοινοβουλίων, με θέμα την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και την ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας, που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη.

Περίπου την ίδια ώρα, οι τουρκικές αρχές συνελάμβαναν τον Σύρο δημοσιογράφο, Ζιντάν Ζάνκλο, που εργάζεται για τον σαουδαραβικό τηλεοπτικό σταθμό Al-Arabiya και κάλυπτε την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση κατά της Βόρειας Συρίας.

Σύμφωνα με το Al-Arabiya, ο Ζάνκλο απομακρύνθηκε, αφού τον οδήγησαν σε τουρκικό στρατιωτικό θωρακισμένο όχημα, κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας.

Η άδεια εργασίας του κατασχέθηκε, ενώ ακυρώθηκε η βίζα του.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This