Σε Ευρώπη, Καναδά και Λατινική Αμερική, αναζητά μισθοφόρους η ρωσική Wagner Group!

Επιχειρεί να δελεάσει τους ενδιαφερόμενους, προσφέροντας μηνιάτικο ύψους 10.000 δολάρια

Must Read

Τις προσπάθειές της για τη στρατολόγηση μισθοφόρων φέρεται να εντείνει η ρωσική Wagner Group, εξαιτίας των σοβαρών απωλειών που έχει υποστεί η Ρωσία στο έδαφος της Ουκρανίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με άρθρο του ιστοτόπου Middle East Eye που εδρεύει στο Λονδίνο, η παραστρατιωτική αυτή οργάνωση αναζητά μισθοφόρους σε Τουρκία, Σερβία, Τσεχία, Πολωνία, Ουγγαρία, Γερμανία, Μολδαβία, Καναδά και σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, μέσω καμπάνιας στρατολόγησης, η οποία γίνεται μέσω των Ρώσων ολιγαρχών που ζουν στην Ευρώπη και των μεσολαβητών τους, οι οποίοι έχουν επαφές με τοπικές ομάδες από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος.

https://twitter.com/ReflectingMan/status/1578399088286044160

Επικαλούμενος πηγές πληροφοριών, ο ιστότοπος σημειώνει πως τους ξένους μισθοφόρους δελεάζουν με πολύ υψηλές αμοιβές, προτείνοντάς τους μηνιαία αμοιβή ύψους 10.000 δολαρίων, επισημαίνοντας πως πριν τον πόλεμο, οι αμοιβές των μισθοφόρων κυμαίνονταν από 3.000 έως 5.000 δολάρια μηνιαίως. Μια από τις πηγές του Middle East Eye αναφέρει ότι στην Wagner «συνήθως στρατολογούνται άτομα με σοβαρή στρατιωτική πείρα», αλλά, πλέον, η παραστρατιωτική οργάνωση δεν διστάζει να στρατολογήσει ακόμη και όσους «είναι έτοιμοι να σκοτώσουν και έχουν ανάγκη από χρήματα».

Παραμονές του δημοσιεύματος, η πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών στον ΟΗΕ Λίντα Τόμας – Γκρίνφιλντ κατηγόρησε την Wagner Group ότι εκμεταλλεύεται τους φυσικούς πόρους της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, του Μαλί, του Σουδάν και άλλων περιοχών, για να χρηματοδοτεί «τη στρατιωτική μηχανή της Μόσχας» στην Ουκρανία. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Μελέτης του Πολέμου (ISW) επέστησε την προσοχή στο ότι η ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία δημιούργησε κανάλι στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, το οποίο, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές του, μπορεί να χρησιμοποιηθεί, μεταξύ άλλων, και ως εργαλείο στρατολόγησης.

Και στρατολόγηση καταδίκων

Το Σεπτέμβριο, ο ιστότοπος SOTA είχε μεταδώσει ότι η Wagner Group στρατολογεί εξαναγκαστικά κρατούμενους στις ρωσικές φυλακές για να τους στείλει στον πόλεμο στην Ουκρανία, υποσχόμενη χρήματα και αμνηστία, αφότου υπηρετήσουν για έξι μήνες στο μέτωπο. Η ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ιδρύτρια της οργάνωσης «Ρωσία καθήμενη» Όλγκα Ρομάνοβα δήλωσε σε συνέντευξή της στην DW, ότι σε μια σειρά περιπτώσεων τους κρατούμενους στις φυλακές στρατολογεί προσωπικά ο Ρώσος επιχειρηματίας Γιεβγκένι Πριγκόζιν.

Οι μισθοφόροι της Wagner Group θεωρούνται εδώ και χρόνια ότι συμμετέχουν μυστικά σε διάφορες ένοπλες συγκρούσεις με την υποστήριξη του Κρεμλίνου, με τη Μόσχα να αρνείται κατηγορηματικά τις οποιεσδήποτε σχέσεις με τις ιδιωτικές παραστρατιωτικές οργανώσεις. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο Πριγκόζιν, που θεωρείται ότι έχει στενές σχέσεις με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, στα τέλη Σεπτεμβρίου είχε παραδεχτεί ότι είναι εκείνος που ίδρυσε την παραστρατιωτική αυτή οργάνωση ίδρυσε το Μάιο του 2014, υποστηρίζοντας πως το έκανε για να υποστηρίξει τους αυτονομιστές του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This