Ιράν: Οι Αρχές πυροβολούν «στο ψαχνό» διαδηλωτές, σύμφωνα με καταγγελίες

Must Read

«Καζάνι» που βράζει είναι το Ιράν μετά από το θάνατο της Μάχσα Αμινί, που είχε συλληφθεί για «απρεπή ενδυμασία» καθώς οι διαδηλώσεις υπέρ των γυναικών συνεχίζονται σε ολόκληρη τη χώρα με ανθρωπιστικές οργανώσεις να καταγγέλουν τις Αρχές ότι πυροβολούν διαδηλωτές «στο ψαχνό». 

Ειδικότερα, μία ιρανική οργάνωση που δραστηριοποιείται υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατήγγειλε σήμερα ότι οι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράν πυροβόλησαν κατά διαδηλωτών σε δύο κουρδικές πόλεις.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβολούν κατά διαδηλωτών στις πόλεις Σαναντάι και Σακίζ», ανακοίνωσε η ιρανική οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Hengaw.

Σύμφωνα με την ίδια οργάνωση, οι αστυνομικές δυνάμεις καταστολής των διαδηλώσεων χρησιμοποιούν επίσης, δακρυγόνα.

Ο λογαριασμός Tavsir1500 στο Twitter που παρουσιάζει τις εξελίξεις στο Ιράν ανέφερε πυροβολισμούς κατά διαδηλωτών στις δύο κουρδικές πόλεις, που βρίσκονται στα βορειοδυτικά της χώρας.

Νεκροί περισσότεροι από 150 άνθρωποι

Στο μεταξύ, οι οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανακοίνωσαν ότι περισσότεροι από 150 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί και χιλιάδες έχουν συλληφθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας κατά των διαδηλώσεων που ξέσπασαν τον προηγούμενο μήνα μετά από το θάνατο της Μάχσα Αμινί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This