Ουκρανία: Επλήγη το 30% της ενεργειακής υποδομής σε δύο ημέρες – Εκρήξεις και σήμερα

Ηχούν οι σειρήνες της αντιαεροπορικής άμυνας σε Χερσώνα και Μελιτόπολη

Must Read

Η Ρωσία έπληξε περίπου το 30% της ενεργειακής υποδομής της Ουκρανίας με τις πυραυλικές της επιθέσεις χθες και προχθές δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Ενέργειας Χέρμαν Χαλούστσενκο σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN.

«Στείλαμε αυτό το μήνυμα στους εταίρους μας: έχουμε ανάγκη να μπορούμε να προστατευόμαστε από αέρος», δήλωσε ο Χαλούστσενκο στο CNN αργά χθες το βράδυ, προσθέτοντας ότι η Ρωσία αψηφά τους διεθνείς κανόνες.

«Δεν τους νοιάζει για οποιουδήποτε είδους διεθνείς συμφωνίες ή συμβάσεις», υπογράμμισε.

Η Ουκρανία κάλεσε χθες τους πολίτες της να μην χρησιμοποιούν οικιακές συσκευές, όπως οι φούρνοι και τα πλυντήρια, για την εξοικονόμηση ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς εκατομμύρια αντιμετώπισαν διακοπές ρεύματος μετά την μεγαλύτερη ρωσική επίθεση στο ουκρανικό ενεργειακό δίκτυο από τότε που άρχισε η εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Εκρήξεις σε Χερσώνα και Μελιτόπολη

Πέντε εκρήξεις ακούστηκαν σήμερα νωρίς το πρωί στην πόλη Χερσώνα στην Ουκρανία, μετέδωσαν ρωσικά μέσα ενημέρωσης, προσθέτοντας ότι, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, ενεργοποιήθηκε το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας.

Η Χερσώνα, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, ήταν μία από τις πρώτες πόλεις που κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις μετά την εισβολή τους στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Νωρίτερα σήμερα ο Ιβάν Φεντόροφ, ο εξόριστος δήμαρχος της Μελιτόπολης που πλέον επίσης ελέγχεται από τη Ρωσία, ανέφερε στο Telegram ότι μια ισχυρή έκρηξη ακούστηκε στην πόλη.

Το πρακτορείο RIA μετέδωσε, επικαλούμενο τη διορισμένη από τη Ρωσία αστυνομία της πόλης, ότι εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη κοντά στην κεντρική αγορά της Μελιτόπολης. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν υπάρχουν θύματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This