Ακτιβίστριες πέταξαν κονσέρβες ντοματόσουπα στα περίφημα «Ηλιοτρόπια» του Βαν Γκογκ!

Μια ασυνήθιστα πρωτότυπη διαμαρτυρία για την κλιματική κρίση...

Must Read

Για την κλιματική αλλαγή θέλησαν να διαμαρτυρηθούν δύο ακτιβίστριες και επέλεξαν να το κάνουν πετώντας κονσέρβες με ντοματόσουπα στα περίφημα «Ηλιοτρόπια» του Βίνσεντ Βαν Γκογκ!

Το εν λόγω περιστατικό σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου, με τις δύο κοπέλες, μέλη της οργάνωσης Just Stop Oil, να βάζουν στο στόχαστρό τους τον διάσημο πίνακα του 1888, εκτιμώμενης αξίας 84,2 εκατομμυρίων δολαρίων. Μάλιστα, η δράση τους απαθανατίστηκε σε βίντεο και δημοσιεύτηκε στην επίσημη σελίδα της οργάνωσης, η οποία τις τελευταίες εβδομάδες έχει προχωρήσει σε πλήθος εκδηλώσεων διαμαρτυρίας.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, αφού πέταξαν την ντοματόσουπα στον πίνακα, ο οποίος αποτελεί μία από τις πέντε εκδοχές που εκτίθενται σε μουσεία και γκαλερί σε ολόκληρο τον κόσμο, οι δύο γυναίκες, κόλλησαν το ένα τους χέρι στον τοίχο (!) και άρχισαν να φωνάζουν: «Τι αξίζει περισσότερο; Η τέχνη ή η ζωή; Αξίζει περισσότερο από το φαγητό; Αξίζει περισσότερο από τη δικαιοσύνη;».

Η αστυνομία ανακοίνωσε στο Twitter ότι «αστυνομικοί βρέθηκαν γρήγορα επί τόπου στην Εθνική Πινακοθήκη σήμερα το πρωί, αφού δύο ακτιβίστριες της Just Stop Oil πέταξαν ουσία σε πίνακα και στην συνέχεια κόλλησαν τα χέρια τους στον τοίχο». Και οι δύο ακτιβίστριες συνελήφθησαν για εγκληματική φθορά και διακεκριμένη καταπάτηση.

Η Εθνική Πινακοθήκη, σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι το συμβάν έγινε στις 11 π.μ. (τοπική ώρα, 13:00 ώρα Ελλάδος) στην αίθουσα 43. Το δωμάτιο εκκενώθηκε και απαγορεύτηκε η είσοδος, ενώ κλήθηκε και η αστυνομία. «Υπάρχουν κάποιες μικρές ζημιές στην κορνίζα, ωστόσο ο πίνακας δεν έπαθε τίποτα», διευκρινίζει.

Τις τελευταίες ημέρες ακτιβιστές της οργάνωσης είχαν αποκλείσει δρόμους γύρω από το Κοινοβούλιο. Την περασμένη Κυριακή, η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι περισσότερα από 100 άτομα συνελήφθησαν, έπειτα από ένα σαββατοκύριακο εκδηλώσεων διαμαρτυρίας περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This