Ερντογάν προς ΝΑΤΟ: «Είστε με μας ή με τους τρομοκράτες»;

Must Read

Την πεποίθησή του ότι με τη… θετική προσέγγιση της Ρωσίας δεν θα υπάρξει πρόβλημα στο Κομπάνι (πόλης-συμβόλου έναντι στο Ισλαμικό Κράτος) μετά την ανάπτυξη συριακών στρατευμάτων στα τουρκο-συριακά σύνορα εξέφρασε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν!

Νωρίτερα, συριακά στρατεύματα εισήλθαν στην πόλη Τελ Τάμερ στη βορειοανατολική Συρία, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξε η Δαμασκός με τις υπό κουρδική ηγεσία δυνάμεις, προκειμένου να αναπτύξει στρατεύματα στον τομέα ως απάντηση στην επίθεση της Τουρκίας.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους πριν από επίσκεψή του στο Αζερμπαϊτζάν για το 7ο τουρκικό συμβούλιο, ο Ερντογάν είπε πως η Τουρκία θα εφαρμόσει τα σχέδιά της για την πόλη Μάνμπιτζ της βόρειας Συρίας και θα εγκαταστήσει εκεί Άραβες.

Στο στόχαστρο το ΝΑΤΟ

Στο μεταξύ στην ίδια συνέντευξη Τύπου, στο στόχαστρο του Ταγίπ Ερντογάν μπήκε το ΝΑΤΟ.

Ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε τους συμμάχους της χώρας του στη Βορειοατλαντική Συμμαχία να στηρίξουν τη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος πρόεδρος έθεσε το εξής ερώτημα: «Θα σταθείτε με τους συμμάχους σας ή τους τρομοκράτες;»

«Θετικό βήμα των ΗΠΑ»

Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε, βέβαια, ως θετικό βήμα την κίνηση των ΗΠΑ να αποσύρουν περίπου 1.000 στρατιώτες από τη βόρεια Συρία…

Στο μεταξύ, υψηλόβαθμος Ρώσος κοινοβουλευτικός δήλωσε σήμερα πως η Τουρκία δεν σχεδιάζει να καταλάβει συριακό έδαφος με τη βία και άρα δεν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για μια ανοικτή τουρκο-συριακή διαμάχη, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ο βουλευτής, Κονσταντίν Κοσάτσεφ, έκανε το σχόλιο αυτό μετά τη χθεσινή ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι θα αποσύρουν τα εναπομείναντα στρατεύματά τους από τη βόρεια Συρία λόγω της επέκτασης της τουρκικής στρατιωτικής επίθεσης εκεί.

Η Ρωσία, πάντως, είναι στενός σύμμαχος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This