Δραματικές ώρες στη Χερσώνα: Οι ρωσικές αρχές καλούν τους αμάχους να εγκαταλείψουν την πόλη

Ετοιμάζονται για αντεπίθεση οι Ουκρανοί - Ρωσική επίθεση σε κρίσιμες ενεργειακές υποδομές

Must Read

Κλιμακώνεται η πολεμική κατάσταση στην Ουκρανία με τις ρωσικές αρχές κατοχής στη Χερσώνα να καλούν τους αμάχους να εγκαταλείψουν άμεσα την πόλη.

Χιλιάδες αμάχων εγκαταλείπουν εδώ και ημέρες την πόλη διασχίζοντας τον ποταμό Ντνίπρο, μετά από πληροφορίες για μία επικείμενη αντεπίθεση των Ουκρανών, με αντικειμενικό σκοπό την ανακατάληψη της πόλης, ενώ το σημερινό μήνυμα διαδόθηκε κατεπειγόντως.

«Όλοι οι άμαχοι της Χερσώνας πρέπει άμεσα να εγκαταλείψουν την πόλη», ανέφερε μία ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Telegram.

«Οι πολίτες της Χερσώνας και το προσωπικό όλων των τμημάτων και των υπουργείων της δημόσιας διοίκησης πρέπει σήμερα να περάσουν στην αριστερή (ανατολική) όχθη του Ντνίπρο».

Ρωσική επίθεση σε κρίσιμες ενεργειακές υποδομές

Στο μεταξύ, πληθαίνουν από το πρωί του Σαββάτου οι ρωσικές επιθέσεις σε κρίσιμες ενεργειακές υποδομές σε ολόκληρη την Ουκρανία και κινδυνεύει με γενικό μπλακ αουτ με το Κίεβο να βρίσκεται ήδη σε συσκότιση.

Πολλές πόλεις της Ουκρανίας έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και νερό, ενώ συνεχίζονται και οι  προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα, προκειμένου να μην υπερφορτώνεται το δίκτυο.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις του απέκρουσαν προσπάθειες ουκρανικών επιθετικών ενεργειών, στις ανατολικές περιοχές του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ, αλλά και στη νότια περιοχή της Χερσώνας.

Σύμφωνα με το ίδιο υπουργείο, οι ρωσικές δυνάμεις πρόλαβαν μία προσπάθεια διάσπασης της γραμμής άμυνας από τις ουκρανικές δυνάμεις, στην περιοχή της Χερσώνας και στους οικισμούς Πιατικάτκι, Σουχανόβ, Σαμπλουκίβκα και Μπέζβοντνε.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This