Τετάρτη 12/5/2021

Έκτακτη σύσκεψη στον Λευκό Οίκο για τις κυρώσεις στην Τουρκία

Οι κυρώσεις είναι αποτέλεσμα της εισβολής της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία που προκάλεσε και την ανακοίνωση για αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων. Ο κ. Τραμπ θα ενημερωθεί για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία σήμερα, δήλωσε ο κ. Μνούτσιν. Χθες υπήρξε σύσκεψη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας κατά την οποία εγκρίθηκαν οι κυρώσεις που ετοίμασε το υπουργείο Οικονομικών.

Χθες υπήρξε σύσκεψη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας κατά την οποία εγκρίθηκαν οι κυρώσεις που ετοίμασε το υπουργείο Οικονομικών.

“Όπως έχω πει, οι κυρώσεις είναι έτοιμες”, είπε. “Θα ενημερώσουμε τον πρόεδρο σήμερα το πρωί και στη συνέχεια, όταν θα πάρει την απόφαση, θα τις ενεργοποιήσουμε.” “Αυτή είναι μια εξελισσόμενη κατάσταση”, δήλωσε ο κ. Μνούτσιν. “Παρακολουθούμε προσεκτικά την κατάσταση.” Όπως είναι γνωστό, ο κ. Τραμπ δήλωσε την Κυριακή ότι αυτός και τα μέλη του Κογκρέσου εργάζονται για να τιμωρήσουν με οικονομικές κυρώσεις την Τουρκία. Με σημερινές αναρτήσεις του στο Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, εμφανίζεται έτοιμος για την επιβολή κυρώσεων, Λέγοντας χαρακτηριστικά “μεγάλες κυρώσεις έρχονται!”, ενώ παράλληλα δηλώνει πως οι Κούρδοι της Συρίας πιθανόν να Απελευθερώνουν κρατούμενους τζιχανιστές για να προκαλέσουν την εμπλοκή των ΗΠΑ.

Επίσης ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρει ότι “οι Κούρδοι απελευθερώνοντας ορισμένους [από τους φυλακισμένους του ISIS] προσπαθούν να μας εμπλέξουν. Μπορούν να συλληφθούν [οι κρατούμενοι] από την Τουρκία και τον ΟΗΕ απ’ όπου προέρχονται πολλοί, αλλά πρέπει να κινηθούν γρήγορα” Ο Ντόναλντ Τραμπ, ολοκληρώνει την ανάρτησή του, λέγοντας: “Έρχονται μεγάλες κυρώσεις για την Τουρκία. Πιστεύει ο κόσμος πραγματικά ότι θα πηγαίναμε σε πόλεμο με την Τουρκία που είναι μέλος του ΝΑΤΟ; Οι ατέλειωτοι πόλεμοι θα τελειώσουν”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ