Τρίτη 15/6/2021

Η Τουρκία μπήκε με τανκς στο κουρδικό προπύργιο Μανμπίτζ στη Συρία (video)

Λίγες ώρες μετά από τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι σκοπεύει να εκδιώξει τους υπό την ηγεσία των Κούρδων μαχητές από την πόλη Μάνμπιτζ της βόρειας Συρίας, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν αξιωματούχοι των Κούρδων της Συρίας με τη συριακή κυβέρνηση ώστε να αντιμετωπίσουν την επίθεση της Άγκυρας… η επίθεση έγινε πραγματικότητα.

Σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα αλλά και ανταποκριτές που καλύπτουν τον πόλεμο για τα διεθνή Μέσα, η τουρκική επίθεση στην πόλη Μανμπίτζ στη Συρία έχει ήδη ξεκινήσει.

Οι Σύροι μαχητές που φέρουν την υποστήριξη της Άγκυρας ανακοίνωσαν ότι άρχισαν μαζί με τους Τούρκους στρατιώτες την επίθεση στην πόλη Μανμπίτζ, που είναι υπό τον έλεγχο των Κούρδων.

Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε πως οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις και κομάντος άρχισαν να προελαύνουν προς τη Μανμπίτζ το απόγευμα της Δευτέρας.

Το CNN-Turk επίσης αναφέρθηκε στην επίθεση, μεταδίδοντας πως μπορεί κανείς να ακούσει τις συγκρούσεις. Μάλιστα, ήδη οι πρώτες εικόνες από την τουρκική επίθεση έχουν ανέβει στα social media.

Την ίδια ώρα, με ταχείς ρυθμούς προωθούνται στη βορειοανατολική Συρία οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος, που έφτασαν στην πόλη Μανμπίτζ και στην Τελ Τάμερ, μετά τη συμφωνία με τους Κούρδους και τη διαμεσολάβηση της Μόσχας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ