Αστυνομικός έλεγχος κατέληξε σε φονικό! Νεκρή μία γυναίκα που την πέρασαν για διαρρήκτη

Must Read

Έρευνα διεξάγεται στην υπόθεση ενός αστυνομικού που πυροβόλησε και σκότωσε μια γυναίκα στο σπίτι της, κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης ελέγχου, σύμφωνα με την αστυνομία του Φορτ Ουόρθ στο Τέξας.

Όλα ξεκίνησαν έπειτα από ένα τηλεφώνημα στην αστυνομία, τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, το οποίο έκανε ένας άνδρας, καθώς ανησύχησε που έβλεπε την πόρτα εισόδου της γειτόνισσάς του ανοικτή για πολλές ώρες.

Αφού έσπευσαν στο σημείο, δύο αστυνομικοί έκαναν τον γύρο της οικίας και «παρατήρησαν έναν άνθρωπο κοντά σε ένα παράθυρο», σύμφωνα με ένα δελτίο Τύπου της αστυνομίας. «Καθώς θεώρησε ότι υπήρχε απειλή, ένας αστυνομικός έβγαλε το υπηρεσιακό όπλο του και πυροβόλησε μία φορά», αναφέρεται στο δελτίο Τύπου.

Ο αστυνομικός, ένας λευκός άνδρας με προϋπηρεσία από τον Απρίλιο του 2018 στην αστυνομία του Φορτ Ουόρθ, «δεν γνωστοποίησε ότι ήταν αστυνομικός προτού πυροβολήσει», παραδέχθηκε ο υπαστυνόμος Μπράντον Ο Νιλ, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.

Ένα 8χρονο αγόρι βρισκόταν εντός του διαμερίσματος, συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου. Επρόκειτο για τον ανιψιό του θύματος, της Ατατιάνα Τζέφερσον, μιας γυναίκας 28 ετών, που άφησε την τελευταία της πνοή επί τόπου. Η άτυχη γυναίκα και ο ανιψιός της έπαιζαν βιντεοπαιχνίδια, την ώρα που συνέβη το περιστατικό, διευκρίνισε ο δικηγόρος της οικογένειάς της Λι Μέριτ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τζέφερσον άκουσε έναν θόρυβο στον κήπο και είχε πάει στο παράθυρό της, για να δει τι συνέβαινε, όταν την πυροβόλησαν. Η αστυνομία, η οποία διαβεβαιώνει ότι «συμμερίζεται τις σοβαρές ανησυχίες της κοινής γνώμης», δεσμεύεται για μεγαλύτερη διαφάνεια.

Σε αποσπάσματα από ένα βίντεο της επιχείρησης που τέθηκε στη δημοσιότητα, διακρίνονται οι αστυνομικοί που διεξάγουν έρευνα περιμετρικά του σπιτιού κρατώντας φακούς. Έπειτα από μια κίνηση που γίνεται αντιληπτή σε ένα παράθυρο, ο ένας εκ των δύο φωνάζει «Ψηλά τα χέρια, δείξτε μας τα χέρια σας» και πυροβολεί σχεδόν αμέσως. Ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Αυτή η υπόθεση αναζωπυρώνει τη διαμάχη γύρω από την αστυνομική βία εναντίον Αφροαμερικανών, την οποία καταγγέλλει το κίνημα Black Lives Matter.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This