«Κεραυνοί» Κιλιτσντάρογλου: Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί το μαύρο χρήμα από τα ναρκωτικά για να κλείσει το έλλειμμα!

Στο στόχαστρο του ηγέτη του CHP και ο Σουλεϊμάν Σόιλου

Must Read

Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας κατηγόρησε το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και ιδιαίτερα τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, για συμμετοχή στη διευκόλυνση του ξεπλύματος χρήματος και της διακίνησης ναρκωτικών στη χώρα, ανέφερε η τουρκική υπηρεσία του BBC.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), δημοσίευσε ένα βίντεο στο Twitter αργά τη Δευτέρα στο οποίο ο ίδιος και η Hacer Foggo, συντονιστής του Γραφείου Αλληλεγγύης για τη Φτώχεια του κόμματος, μιλούσαν για την αυξανόμενη χρήση ναρκωτικών στην Τουρκία, με ιδιαίτερη έμφαση στην ευρέως διαδεδομένη χρήση μεθαμφεταμίνης.

«Υπάρχει μια επιδημία μεθαμφεταμίνης στην Τουρκία. … Σήμερα θα σας πω πώς το παλάτι προσκάλεσε αυτό το δηλητήριο στους δρόμους μας. Αυτή η [ευρεία χρήση ναρκωτικών] είναι αποτέλεσμα βρώμικου χρήματος», είπε ο Κιλιτσντάρογλου στο tweet, όπου μοιράστηκε ένα επτάλεπτο βίντεο, αναφερόμενος στον Ταγίπ Ερντογάν.

Ο ηγέτης του CHP ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιούσε το «μαύρο χρήμα» που μπαίνει στην Τουρκία από τη διακίνηση ναρκωτικών, για να κλείσει το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της χώρας.

Υπενθυμίζοντας την έκκληση του Σοϊλού το 2018 που κάλεσε την τουρκική αστυνομία να «σπάσει τα πόδια των εμπόρων ναρκωτικών» όταν τους βλέπει κοντά σε ένα σχολείο, ο ηγέτης του CHP είπε στο βίντεο: «Προσκάλεσαν αυτά τα ναρκωτικά σε αυτή τη χώρα οι ίδιοι. Είπαν [στους διακινητές ναρκωτικών] ‘Φέρτε τα χρήματά σας [στην Τουρκία], [και] θα κάνουμε τα στραβά μάτια σε όλα’, και μετά έκλεισαν τα στραβά μάτια σε αυτό».

«Ο ‘Breaking Bad Süleyman’ συγχώρησε τη δηλητηρίαση των παιδιών αυτής της χώρας», πρόσθεσε ο Κιλιτσντάρογλου, κάνοντας αναφορά σε μια τηλεοπτική αστυνομική σειρά των ΗΠΑ, για μια δασκάλα χημείας στο γυμνάσιο που συνεργάζεται με έναν πρώην μαθητή για την παραγωγή και τη διανομή κρυσταλλικής μεθόδου.

Ο Σόιλου δημοσίευσε επίσης ένα βίντεο στο Twitter ως απάντηση στον Κιλιτσντάρογλου τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης και είπε ότι δεν έγινε Τούρκος πολίτης, πόσο μάλλον πρόεδρος κόμματος, για να συκοφαντεί το κράτος, την αστυνομία, τη χωροφυλακή και τον στρατό λέγοντας ότι κλείνουν το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της χώρας με «χρήματα ναρκωτικών».

«Δεν θα σας αφήσουμε να ξεφύγετε με τα ψέματα! Δεν θα σας αφήσουμε να ξεφύγετε με συκοφαντίες!» πρόσθεσε ο Σοϊλού.

Η Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας και η Γενική Διοίκηση Χωροφυλακής, εκτός από τον Υπουργό Εσωτερικών, θα υποβάλουν επίσης μήνυση κατά του Κιλιτσντάρογλου για τους ισχυρισμούς που έκανε στο βίντεο, ανέφερε το BBC.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού ιστότοπου Artı Gerçek την Τρίτη, ο Σοϊλού μίλησε στον Τύπο στην Άγκυρα για τους ισχυρισμούς του Κιλιτσντάρογλου και επανέλαβε τις προηγούμενες κατηγορίες του, ότι ο ηγέτης του CHP είχε συναντηθεί με τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

«Υπάρχουν μάρτυρες μιας συνάντησης μεταξύ αυτού και του αρχηγού της FETÖ, αν και είχε πει ότι δεν συναντήθηκε μαζί του … Τι θα συμβεί αν μια ηχογράφηση αυτού, βρεθεί αύριο και ένας πατριώτης στείλει την ηχογράφηση στο δικαστήριο;» είπε ο Σοϊλού με απειλητική διάθεση.

Ένα από τα αφεντικά της τουρκικής μαφίας, ο Σεντάτ Πεκέρ, είχε επίσης μιλήσει για συμμετοχή του AKP στη διεθνή διακίνηση ναρκωτικών σε ένα βίντεο το 2021. Ο Πεκέρ, ο οποίος ζει εξόριστος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και κάνει σκανδαλώδεις αποκαλύψεις για τις βρώμικες σχέσεις μεταξύ της τουρκικής κυβέρνησης και των ομάδων της μαφίας και του εγκλήματος, ισχυρίστηκε ότι ο Ερκάν Γιλντιρίμ, γιος του πρώην αντιπροέδρου Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος είναι επί του παρόντος αντιπρόεδρος του AKP, ήταν μέρος ενός μεγάλου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών που εμπλέκει τη Βενεζουέλα και την Τουρκία.

Ο Πεκέρ, ο επικεφαλής μιας από τις πιο ισχυρές ομάδες μαφίας της Τουρκίας που κάποτε ήταν ένθερμος υποστηρικτής του Προέδρου Ερντογάν, είναι αντικείμενο εκκρεμούς εντάλματος στην Τουρκία και δεν μπορεί να συνεχίσει τις αποκαλύψεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτές τις μέρες λόγω των περιορισμών που επιβλήθηκαν από τα ΗΑΕ σε αυτόν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This