Ιταλία: Δεύτερο πλοίο με 572 μετανάστες στο λιμάνι της Κατάνης – «Κόντρα» κυβέρνησης και ΜΚΟ

Η γραμμή της κυβέρνησης Μελόνι είναι να μην επιτραπεί η αποβίβαση σε όλους τους μετανάστες

Must Read

Το πλοίο Geo Barents, των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, εισήλθε σήμερα το απόγευμα στο λιμάνι της Κατάνης στην Σικελία, μεταφέροντας 572 μετανάστες και πρόσφυγες που διασώθηκαν στην κεντρική Μεσόγειο.

«Μετά από παραμονή στην θάλασσα και την φυλάκιση σε απάνθρωπα κέντρα κράτησης της Λιβύης, όλοι οι διασωθέντες που βρίσκονται στο Geo Barents δικαιούνται να κατέβουν στην ξηρά», δήλωσε ο επικεφαλής της αποστολής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Ματίας Τζιλ.

Δύο ακόμη πλοία στα ανοιχτά της Σικελίας

Στο μεταξύ, στα ανοικτά του λιμανιού της Κατάνης βρίσκονται άλλα δυο πλοία, το Rise Above και το Ocean Viking, τα οποία πραγματοποίησαν επίσης επιχειρήσεις διάσωσης ναυαγών.

Η γραμμή της κυβέρνησης Μελόνι, όμως, είναι ότι δεν πρέπει να επιτραπεί η αποβίβαση σε όλους τους μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται στα πλοία των ΜΚΟ αλλά μόνον σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, στα ανήλικα και στις γυναίκες. Η νέα αυτή τακτική εφαρμόσθηκε και με τους επιβαίνοντες στο πλοίο Ηumanity 1, το οποίο έφτασε στο λιμάνι της Κατάνης, την περασμένη νύχτα.

Τελικά επετράπη η αποβίβαση σε 145 ανθρώπους, ενώ σε 34 άνδρες απαγορεύθηκε να εγκαταλείψουν το πλοίο.

Σύμφωνα με τον Τύπο, οι ιταλικές αρχές ετοιμάζονται να ζητήσουν από το Humanity 1 να εξέλθει από το λιμάνι, όμως ο κυβερνήτης του δήλωσε ήδη ότι δεν πρόκειται να το πράξει, διότι το σημείο αναφοράς του είναι το διεθνές δίκαιο και οι κανόνες του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This