Αλβανία και Σκόπια «έφαγαν πόρτα» για την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Must Read

Αρνητική ήταν η απάντηση των υπουργών όσον αφορά την έναρξη της ενταξιακής πορείας της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας στη ΕΕ, κατά την συνεδρίαση των υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Το θέμα παραπέμπεται στη Σύνοδο Κορυφής, όπου όμως οι ηγέτες θα συζητήσουν γενικότερα για την υπόθεση.

«Η Βόρεια Μακεδονία και η Αλβανία έκαναν αυτά που έπρεπε να κάνουν. Εμείς όχι», είπε εμφανώς απογοητευμένος ο Επίτροπος Γιοχάνες Χαν. «Αν δεν μπορούμε εμείς, υπάρχουν άλλες δυνάμεις που ενδιαφέρονται για την περιοχή», είπε με νόημα. Εξέφρασε πάντως την πεποίθηση ότι οι ηγέτες θα αντιληφθούν την πολιτική σημασία ενός θετικού μηνύματος σε αυτές τις χώρες που έχουν προχωρήσει σε «επίπονες μεταρρυθμίσεις».

Η Γαλλία από την αρχή ήταν αρνητική στη διεύρυνση ειδικά της Αλβανίας, αλλά και της Βόρειας Μακεδονίας. Για την Αλβανία, το βασικό επιχείρημα αφορούσε τη διαφθορά, ωστόσο καθόλου τυχαίο δεν πρέπει να θεωρείται το γεγονός ότι ο μεγαλύτερος αριθμός αιτούντων άσυλο στη Γαλλία προέρχονται από την Αλβανία. Για τη Βόρεια Μακεδονία, η Γαλλία προέβαλε επιχειρήματα για θέματα νόμου και εσωτερικών μεταρρυθμίσεων. Στην πραγματικότητα, το Παρίσι διεκδικεί αλλαγή του πλαισίου των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Αρνητική ήταν και η Ολλανδία, αλλά και η Ιταλία, για διαφορετικούς λόγους. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η Ιταλία και η Γαλλία διαφώνησαν και με την αποσύνδεση των δύο φακέλων Αλβανίας και Βόρειας Μακεδονίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This