Πολύ κοντά σε συμφωνία Βρετανία και Βρυξέλλες για το Brexit

Must Read

Πλησιάζει η 31η Οκτωβρίου, η ημερομηνία που έχει ορίσει ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον για το Brexit, με το ερώτημα που απασχολεί να είναι η συμφωνία ή όχι Βρυξελλών και Λονδίνου.

Δημοσίευμα του Bloomberg αποκαλύπτει ότι η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκονται κοντά σε συμφωνία αναφέροντας ότι σημειώνεται πρόοδος στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στις Βρυξέλλες την Τρίτη, με κορυφαίους αξιωματούχους να βλέπουν εφικτή την επίτευξη συμφωνίας ακόμα και πριν από το τέλος της ημέρας.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για την κατάρτιση ενός προσχεδίου συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών το οποίο θα δοθεί στη δημοσιότητα το πρωί της Τετάρτης.

Παράλληλα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Guardian, ένα βήμα πίσω φαίνεται πως έκανε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σχετικά με τα ιρλανδικά σύνορα, ανοίγοντας με αυτό τον τρόπο το πεδίο των διαπραγματεύσεων.

Οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών φέρεται να έχουν συμφωνήσει στην ύπαρξη τελωνείου στη Βόρεια Ιρλανδία, ιδέα που είχε απορρίψει η Τερέζα Μέι ως «απαράδεκτη».

Σε υψηλά επίπεδα η στερλίνα

Στο άκουσμα της είδησης, η στερλίνα επιδόθηκε σε ράλι, σκαρφαλώνοντας στα υψηλότερα επίπεδα σε διάστημα 4 μηνών, πέριξ των 1,275 δολαρίων.

Το βρετανικό νόμισμα κινείται ανοδικά στο σύνολο της ημέρας, καθώς από νωρίς διαφάνηκε ο αισιόδοξος τόνος των δηλώσεων του Ευρωπαίου διαπραγματευτή, Μισέλ Μπαρνιέ, για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

«Εργαζόμαστε σκληρά. Οι εργασίες θα ενταθούν. Μια συμφωνία είναι πιθανή εντός της εβδομάδας», δήλωσε νωρίτερα ο Μπαρνιέ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This