Ισχυρή έκρηξη στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη – Τουλάχιστον πέντε νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τρομοκρατικό χτύπημα

Must Read

Ισχυρότατη έκρηξη σημειώθηκε σε πολυσύχναστο πεζόδρομο στην κεντρική περιοχή της πλατείας Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη, στην Τουρκία, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 11 τραυματίες, ενώ υπάρχουν αναφορές και για νεκρούς.

Με βάση νεότερες πληροφορίες, η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην περίφημη λεωφόρο Ιστικλάλ Τζαντεσί («Μεγάλη Οδός του Πέραν»), ένα από τα πλέον τουριστικά σημεία της Πόλης, αλλά και ολόκληρης της Τουρκίας, κι ενώ πλήθος κόσμου απολάμβανε την απογευματινή βόλτα του, με τις σοκαριστικές εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου να φανερώνουν πως είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν τουλάχιστον πέντε νεκροί.

Οι πρώτες εικόνες δείχνουν πολίτες να τρέχουν πανικόβλητοι να απομακρυνθούν από το σημείο της έκρηξης, καθώς και πολλά πυροσβεστικά οχήματα να κατευθύνονται προς την περιοχή. Όπως αναφέρει το Yenisafak, το σημείο όπου σημειώθηκε η έκρηξη έχει αποκλειστεί, ενώ έχουν σπεύσει και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

https://twitter.com/AmichaiStein1/status/1591787584916803585

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Ali Yerlikaya επιβεβαίωσε με ανάρτησή του πως υπάρχουν απώλειες, χωρίς, ωστόσο, να αναφερθεί σε αριθμό θυμάτων, ενώ δήλωσε πως αρκετοί άνθρωποι έχουν τραυματιστεί: «Σήμερα, γύρω στις 16.20, σημειώθηκε έκρηξη στην οδό Taksim Istiklal στην περιοχή μας Beyoglu. Στο σημείο έσπευσαν οι ομάδες μας της αστυνομίας, της υγειονομικής υπηρεσίας, της πυροσβεστικής και της AFAD. Υπάρχουν θύματα και τραυματίες. Οι εξελίξεις θα κοινοποιηθούν στο κοινό».

Η κρατική τηλεόραση TRT και άλλα τοπικά και διεθνή ΜΜΕ προέβαλαν βίντεο με πολυάριθμα ασθενοφόρα και αστυνομικά οχήματα που κατευθύνονταν στο σημείο της έκρηξης στην οδό Ιστικλάλ. Σύμφωνα δε με ελληνικά MME, η έκρηξη σημειώθηκε πολύ κοντά στο ελληνικό Προξενείο, το οποίο, λόγω ημέρας ήταν κλειστό.

Δεν είναι ακόμη γνωστό αν πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας, τρομοκρατική επίθεση, υπάρχουν ωστόσο αναφορές πως η έκρηξη προκλήθηκε από κάποιο παγιδευμένο πακέτο. Μάλιστα, η Γενική Εισαγγελία Κωνσταντινούπολης έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα, ώστε να διακριβωθεί αν η έκρηξη συνδέεται όντως με τρομοκρατία.

https://twitter.com/nexta_tv/status/1591793171838779393

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν θα κάνει τα πάντα για να εκμεταλλευτεί το εν λόγω συμβάν, ώστε να παρουσιάσει για μια ακόμη φορά την Τουρκία ως θύμα τρομοκρατίας και να εκβιάσει Ευρώπη και ΝΑΤΟ.

  • Δείτε σχετικά ρεπορτάζ:







Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This