Διεθνώς ρεζίλι και με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια: Φιάσκο επιπέδου Σορβόνης

Must Read

Δεν ξέρω αν φταίει το γεγονός ότι τα γαλλικά του πρωθυπουργού δεν κινούνται σε επίπεδο αριστείας, όπως τα αγγλικά του και η δεξιότητά του πλέον στο Τικ Τοκ, αλλά μαθαίνω από αξιόπιστες πηγές ότι οι συζητήσεις της κυβέρνησης με το πανεπιστήμιο της Σορβόννης έχουν σκοντάψει.

Αναφέρομαι στην ενεργοποίηση της νομοθεσίας για την ίδρυση και λειτουργία στη χώρα μας μη κρατικών πανεπιστημίων και για την ακρίβεια παραρτημάτων σπουδών ξένων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Δεν θα το επεσήμανα εάν δεν ήταν η ίδια η κυβέρνηση που έσπευσε να προαναγγείλει την εγκατάσταση παραρτήματος του εμβληματικού πανεπιστημίου των Παρισίων στην Ελλάδα όταν διαφήμιζε την αναβάθμιση της ανώτατης εκπαίδευσης.

 

Το La Sorbonne φαίνεται ότι κάνει δεύτερες σκέψεις, ομοίως κι εγώ η καχύποπτη που δεν θέλω να σκεφτώ ότι αυτός ο περίεργος κ. Μακρόν έβαλε το χεράκι του για το μάγκωμα του κορυφαίου πανεπιστημίου της Γαλλίας.

Αντιθέτως, οφείλω να καταθέσω ότι έχουν προχωρήσει πολύ οι συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με το ιστορικό αμερικανικό πανεπιστήμιο Yale. Μάλιστα προσφάτως ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης γευμάτισε  μετά του Προέδρου του Yale για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες που αφορούν τον τρόπο λειτουργίας ξένων πανεπιστημίων στη χώρα μας.

 

Κατανοώ πως οι συζητήσεις δεν είναι εύκολες καθώς τα ξένα ιδιωτικά πανεπιστήμια και μάλιστα βεληνεκούς Yale γνωρίζουν καλά πως η όποια δυνητική επέκτασή τους μπορεί να σκαλώσει σε πιθανή απόφαση του ΣτΕ για αντισυνταγματικότητα του Νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ σε ό,τι αφορά το άρθρο 16 του Συντάγματος. Όλα αυτά βεβαίως τα γνωρίζει και η κυβέρνηση, η οποία σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να λουστεί ένα φιάσκο ως προς την πρόθεσή της να λειτουργήσει παραρτήματα ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Αθήνα εφόσον το ΣτΕ γνωμοδοτήσει πως παραβιάζει το Σύνταγμα.

 

Ως εκ τούτου μελετάται η παράταση της έναρξης λειτουργίας τους στις αρχές του 2025 ούτως ώστε να έχει ξεκινήσει θεωρητικώς και με τράβηγμα των μαλλιών η προαναθεωρητική διαδικασία και η κυβέρνηση να έχει το πρόσχημα πως αφού δρομολογείται η αναθεώρηση του 16 δεν τίθεται και ζήτημα αντισυνταγματικότητας. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Άμα δείτε εσείς Σορβόννη και Γέιλ στην Ελλάδα εγώ θα γίνω Ινδιάνος και θα πάω να πολεμήσω τους κακούς καουμπόηδες
    Καραγκιοζιλικια όπως έχουμε συνηθίσει σε αυτόν τον τόπο
    Το πολύ πολύ να έρθει κανένα πανεπιστήμιο φάντασμα της Ματσατσουτσας και βάλε
    Δεν πειράζει και αυτό θα δίνει πτυχία ισότιμα με τα Ελληνικά οπότε όποιος δεν έχει καμία διάθεση να ζοριστει με διαβάσματα θα αποκτά πτυχίο
    Μήπως ο Μητσοτάκης ζοριστηκε ποτέ και σε τίποτα στη ζωή του ;
    Και έγινε και πρωθυπουργός

  2. “Ως εκ τούτου μελετάται η παράταση της έναρξης λειτουργίας τους στις αρχές του 2025”
    Μάλλον εννοείτε αρχές του 2026 αφού έχει προγραμματιστεί για φθινόπωρο του 2025….

  3. Τέλειο σχόλιο Dio! Πραγματικά όμως! Εν τω μεταξύ τα γαλλικά του Μητσοτάκη είναι καλύτερα από τα αγγλικά του. Πατήστε το στο youtube να πάθετε πλάκα. Δεν θα το πιστεύετε!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This