Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Ρωσίας – Στο στόχαστρο προμηθευτές στρατιωτικής τεχνολογίας

Οι συγκεκριμένες κυρώσεις εγγράφονται στο πλαίσιο «των ευρύτερων προσπαθειών μας να διασπάσουμε την πολεμική προσπάθεια της Ρωσίας», διευκρίνισε η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών

Must Read

Την ώρα που θεριεύουν οι φήμες περί μυστικών διαβουλεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, με στόχο την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων για τη λήξη του ρωσοουκρανικού πολέμου, η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα πως προχωρά σε έναν νέο γύρο κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας.

Συγκεκριμένα, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν σήμερα ότι βάζουν στο… στόχαστρό τους 14 πρόσωπα, 28 οντότητες και οκτώ αεροσκάφη, σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών. Η Τζάνετ Γέλεν, η υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι θα επιβληθούν νέες κυρώσεις σε διακρατικό δίκτυο προσώπων και εταιρειών, το οποίο προμηθεύει με στρατιωτική τεχνολογία τη Ρωσία, επιτρέποντάς της να συνεχίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία, που οδεύει να συμπληρώσει εννέα μήνες.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου της G20 στο Μπαλί, η Τζάνετ Γέλεν τόνισε πως οι κυρώσεις θα βάλουν στο στόχαστρο 14 πρόσωπα και 28 οντότητες, συμπεριλαμβανομένων φυσικών και νομικών προσώπων που διευκολύνουν τη χρηματοοικονομική διάσταση του δικτύου προμηθειών, αποφεύγοντας, πάντως, να διευκρινίσει την εθνικότητα ή την έδρα τους, αντίστοιχα. Οι κυρώσεις αυτές εγγράφονται στο πλαίσιο «των ευρύτερων προσπαθειών μας να διασπάσουμε την πολεμική προσπάθεια της Ρωσίας», να «της αρνηθούμε εξοπλισμό που χρειάζεται, μέσω κυρώσεων και ελέγχων των εξαγωγών», είπε η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα, εκτίμησε πως ο τερματισμός της ένοπλης σύρραξης στην Ουκρανία θα αποτελούσε τον καλύτερο τρόπο να αμβλυνθούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία, μήνυμα το οποίο, το δίχως άλλο, έχει παραλήπτη τη Ρωσία, την παραμονή της συνόδου κορυφής της G20 στην Ινδονησία.

Ηθικό πρόσταγμα

«Ο τερματισμός του πολέμου που διεξάγει η Ρωσία είναι ηθικό πρόσταγμα και απλούστατα το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί στην παγκόσμια οικονομία», είπε καταλήγοντας η Γέλεν, απευθυνόμενη στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο συνάντησής της με τον Γάλλο ομόλογό της Μπρουνό Λεμέρ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της κυβέρνησης του Εμανουέλ Μακρόν, επέμεινε ότι είναι ανάγκη να ληφθούν μέτρα για να μετριαστούν οι οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου. «Πιστεύω ότι το κυριότερο πρόβλημα που βρίσκεται στο τραπέζι είναι το πώς θα μειώσουμε τις τιμές της ενέργειας και πώς θα μειώσουμε τον πληθωρισμό», τόνισε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This