Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020

Οι «κερατάδες» παίρνουν το… αίμα τους πίσω και με το νόμο!

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Κερατάδες και μάλιστα… δικαιωμένοι θα είναι όσοι απατηθούν από τον σύζυγο ή τη σύζυγό τους γιατί όπως λέει η παροιμία «στους δύο τρίτος δε χωρεί» και ίσως θα έπρεπε να δίνουμε περισσότερη βάση στις λαϊκές ρήσεις…

Αν θέλουν να «χωθούν» ανάμεσα σε ζευγάρι καλύτερα να το σκεφτούν δυο φορές οι κάτοικοι της Βόρειας Καρολίνα, στις ΗΠΑ γιατί θα κληθούν να πληρώσουν ποσό στον απατημένο για… ηθική βλάβη!

Όπως στην περίπτωση του Greg Jernigan, ο οποίος δεν δίστασε να είναι το τρίτο πρόσωπο σε μια σχέση και τώρα καλείται να πληρώσει 750.000 δολάρια για ηθική βλάβη στον Robert Kevin Howard, σύζυγο της γυναίκας που ήθελε και τους δύο στο κρεβάτι της.

Το δικαστήριο αποφάσισε πως ο απατημένος σύζυγος υπέστη ανεπανόρθωτη ηθική βλάβη, και πως πρέπει να αποζημιωθεί, επειδή καταστράφηκε ο γάμος του.

Η Βόρεια Καρολίνα είναι η πρώτη πολιτεία που δέχτηκε τέτοιες αγωγές, και η απόφαση θεωρείται σταθμός, καθώς ανοίγει το δρόμο για χιλιάδες περιπτώσεις μοιχείας που ως τώρα έμπαιναν στο αρχείο.

Το σκεπτικό του δικαστηρίου είναι πως ο θεσμός του γάμου πρέπει να προστατευθεί ενώ απέναντί τους έχουν οργανώσεις που μιλούν για μεσαίωνα όπου τιμωρείται η μοιχεία.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ