Δευτέρα 14/6/2021

Μετά το γαλλικό «μπλόκο» ο Ζάεφ προσπαθεί να εκβιάσει τους Ευρωπαίους με τις Πρέσπες

Έκκληση προς τους Ευρωπαίους ηγέτες να μην γίνουν εμπόδιο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις στην ΕΕ για την Βόρεια Μακεδονία απευθύνει ο Ζόραν Ζάεφ, την ώρα που ο Γάλλος πρόεδρος εμμένει στο γαλλικό «μπλόκο».

Συγκεκριμένα, ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε: «Μοιράζομαι το ίδιο γεωπολιτικό και στρατηγικό όραμα με την Γερμανίδα καγκελάριο, θέλω να στείλω ένα θετικό μήνυμα σε αυτούς τους ηγέτες, αλλά εξετάζοντας αυτό σοβαρά με οδηγεί να τους πω: αυτή τη στιγμή είμαστε εμείς που χρειαζόμαστε λίγο περισσότερο χρόνο να κάνουμε τα πράγματα με σειρά».

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε νωρίτερα στις Βρυξέλλες, δήλωσε: «Αγαπητοί ηγέτες, μη σβήσετε τα λαμπερά αστέρια που προσπαθούμε να φτάσουμε. Μη γίνετε τα εμπόδια μας, αλλά γίνετε οι ήρωές μας. Για μας η ευρωπαϊκή πορεία είναι μοναδική, δεν υπάρχει εναλλακτική».

«Η όποια περαιτέρω αναβολή θα εκληφθεί ως αρνητική απόφαση και θα έχει αρνητικές συνέπειες. Θα προκαλέσει μεγάλη απογοήτευση στους πολίτες και στα μέλη του Κοινοβουλίου μας που υποστήριξαν τη Συμφωνία των Πρεσπών» σημείωσε, προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι στενά συνδεδεμένη με το άνοιγμα των κεφαλαίων [της ενταξιακής διαδικασίας]».

Τέλος, απευθυνόμενος στους Σκοπιανούς πολίτες, έστειλε μήνυμα ότι τα επιτεύγματα που έχει πετύχει η χώρα δεν μπορεί κανείς να της τα στερήσει, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της συμμετοχής στο ΝΑΤΟ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ