Μετά το γαλλικό «μπλόκο» ο Ζάεφ προσπαθεί να εκβιάσει τους Ευρωπαίους με τις Πρέσπες

Must Read

Έκκληση προς τους Ευρωπαίους ηγέτες να μην γίνουν εμπόδιο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις στην ΕΕ για την Βόρεια Μακεδονία απευθύνει ο Ζόραν Ζάεφ, την ώρα που ο Γάλλος πρόεδρος εμμένει στο γαλλικό «μπλόκο».

Συγκεκριμένα, ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε: «Μοιράζομαι το ίδιο γεωπολιτικό και στρατηγικό όραμα με την Γερμανίδα καγκελάριο, θέλω να στείλω ένα θετικό μήνυμα σε αυτούς τους ηγέτες, αλλά εξετάζοντας αυτό σοβαρά με οδηγεί να τους πω: αυτή τη στιγμή είμαστε εμείς που χρειαζόμαστε λίγο περισσότερο χρόνο να κάνουμε τα πράγματα με σειρά».

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε νωρίτερα στις Βρυξέλλες, δήλωσε: «Αγαπητοί ηγέτες, μη σβήσετε τα λαμπερά αστέρια που προσπαθούμε να φτάσουμε. Μη γίνετε τα εμπόδια μας, αλλά γίνετε οι ήρωές μας. Για μας η ευρωπαϊκή πορεία είναι μοναδική, δεν υπάρχει εναλλακτική».

«Η όποια περαιτέρω αναβολή θα εκληφθεί ως αρνητική απόφαση και θα έχει αρνητικές συνέπειες. Θα προκαλέσει μεγάλη απογοήτευση στους πολίτες και στα μέλη του Κοινοβουλίου μας που υποστήριξαν τη Συμφωνία των Πρεσπών» σημείωσε, προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι στενά συνδεδεμένη με το άνοιγμα των κεφαλαίων [της ενταξιακής διαδικασίας]».

Τέλος, απευθυνόμενος στους Σκοπιανούς πολίτες, έστειλε μήνυμα ότι τα επιτεύγματα που έχει πετύχει η χώρα δεν μπορεί κανείς να της τα στερήσει, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της συμμετοχής στο ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This