Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020

Γάλλος ξενοδόχος «θα σύρει» στα δικαστήρια την Ελισάβετ διεκδικώντας την… δουλειά της!

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Να σύρει το παλάτι του Μπάκιγχαμ στα δικαστήρια απειλεί Γάλλος ξενοδόχος, ο οποίος ισχυρίζεται ότι η οικογένειά του και ο ίδιος είναι νόμιμοι κληρονόμοι του θρόνου στον οποίο κάθεται η βασίλισσα Ελισάβετ.

Ο 73χρονος Φρανσουά Γκραφτιέ ισχυρίζεται ότι είναι απόγονος του βασιλιά Εδουάρδου του έκτου, ο οποίος παραιτήθηκε από τον θρόνο ύστερα από λίγους μήνες βασιλείας το 1936, για να παντρευτεί τη χωρισμένη Αμερικανίδα σύντροφό του. Ο 73χρονος, που ζει στην Πορτογαλία, υποστηρίζει ότι ο Εδουάρδος είχε κρυφή ερωτική σχέση με τη γιαγιά του Μαρί-Λεόνι στη Γαλλία από το 1913 έως το 1915. Όταν εκείνη έμεινε έγκυος, την εγκατέλειψε, αλλά της έστειλε δώρο κοσμήματα όταν γέννησε τον πατέρα του Γκραφτιέ.

Ο Γάλλος γνωρίζει ότι δεν μπορεί να διεκδικήσει τον θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς η βρετανική νομοθεσία το απαγορεύει σε απογόνους βασιλιάδων που έχουν παραιτηθεί. Γνωρίζει επίσης ότι ο νόμος δεν επιτρέπει μηνύσεις σε βάρος της βασίλισσας. Γι’ αυτό θέλει να μηνύσει το παλάτι του Μπάκιγχαμ «ως θεσμό της βασιλείας», για να αναγνωριστεί ως μέλος της βασιλικής οικογένειας και στη θεωρία νόμιμος διάδοχος, καθώς και να αναγραφεί το όνομα της οικογένειάς του σαν βασιλική στα ιστορικά βιβλία.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ