Αν είναι δυνατόν! Καθηγητής πούλησε 11 κομμάτια από πάπυρο της Βίβλου σε δισεκατομμυριούχο

Must Read

Παπύρους από Βίβλο που γράφηκε τους πρώτους αιώνες του χριστιανισμού πούλησε σε Αμερικανό δισεκατομμυριούχο ένας καθηγητής του πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Ο Γκριν Ομπικ κατηγορείται ότι «τσέπωσε» εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να παραδώσει στον Στιβ Γκριν 11 κομμάτια από πάπυρο της Βίβλου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Espresso” στους υπευθύνους του βρετανικού πανεπιστημίου σήμανε συναγερμός όταν στο Μουσείο της Βίβλου που έχει ιδρύσει στην Ουάσινγκτον ο Στιβ Γκριν -πρόεδρος της μεγαλύτερης αλυσίδας με ιδιωτικές συλλογές από έργα τέχνης στον κόσμο Hobby Lobby- εμφανίστηκαν τουλάχιστον 11 κομμάτια από πάπυρο που είχαν εξαφανιστεί από τα αρχεία του πανεπιστημίου.

Πρόκειται για αποσπάσματα της Καινής Διαθήκης που είχε ανακαλυφθεί σε χωματερή στην Αίγυπτο το 1890 και σύμφωνα με τους αρχαιολόγους γράφτηκαν μεταξύ του 3ου και του 7ου αιώνα.


Οι υποψίες στράφηκαν στον γεννημένο στη Νεμπράσκα των ΗΠΑ καθηγητή Ομπικ, καθώς ήταν ο υπεύθυνος των αρχείων του πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Σύμφωνα με ντοκουμέντο των ντετέκτιβ που δημοσιεύτηκε χθες, ο Ομπικ συναντήθηκε μεταξύ 2010 και 2013 με τον Γκριν και του πούλησε τα 11 κομμάτια.

Η τιμή έχει διαγραφεί από το ντοκουμέντο, όμως, όπως ανέφεραν βρετανικά μέσα, μετά τη συνάντηση ο Ομπικ αγόρασε κάστρο στο Τέξας, το οποίο πούλησε φέτος προς 464.000 ευρώ. Το Μουσείο της Βίβλου φέρεται ότι σκοπεύει να επιστρέψει άμεσα τα κλεμμένα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This