Η Σύνοδος Κορυφής ενέκρινε τη συμφωνία για το Brexit (video)

Must Read

Τη συμφωνία για το Brexit ενέκρινε η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. το βράδυ της Πέμπτης.

Τώρα ο Μπόρις Τζόνσον πρέπει να πείσει τη Βουλή των Κοινοτήτων που καλείται το Σάββατο να εξετάσει και να εγκρίνει ή να απορρίψει το κείμενο της συμφωνίας.

Ακούστε τι είπε από τις Βρυξέλλες ο Βρετανός πρωθυπουργός:

Κατά τη συνέντευξη Τύπου, ο Ντόναλντ Τουσκ ανέφερε ότι αισθάνεται θλίψη και ότι ως οπαδός της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, ελπίζει ότι το Λονδίνο θελήσει να επανέλθει, η πόρτα της ΕΕ θα είναι ανοιχτή.

Ο Τουσκ, πάντως, δεν απέκλεισε ενδεχόμενο παράτασης του Brexit, εφόσον υπάρξει τέτοιο αίτημα. «Θα επικοινωνήσω με τα κράτη μέλη για να δω πώς θα αντιδράσουν» είπε.

Από την πλευρά του, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ανέφερε ότι η συμφωνία προστατεύει τα δικαιώματα των πολιτών. «Η ΕΕ πάντα βάζει πρώτα τους ανθρώπους», τόνισε. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κομισιόν, η πολιτική δήλωση παρέχει μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, ενώ η συμφωνία έγινε εφικτή μετά τη συναίνεση του Ιρλανδού πρωθυπουργού. Ο ίδιος δηλώνει χαρούμενος που υπήρξε συμφωνία, αλλά και θλιμμένος γιατί το Brexit συμβαίνει.

Από την πλευρά του, ο Μισέλ Μπαρνιέ, που ήταν και ο επικεφαλής των Βρυξελλών για τις διαπραγματεύσεις, ανέφερε ότι μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από το μπλοκ, θα πρέπει να ξεκινήσει δουλειά για μια νέα εταιρική σχέση.

Ο Γάλλος διαπραγματευτής υποστήριξε ότι η συμφωνία θα προσφέρει νομική βεβαιότητα. Αν και ο ίδιος εργάστηκε για την ενότητα της Ευρώπης των 27 και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο ίδιος λυπάται για το Brexit αλλά το σέβεται, καθώς αποτελούσε επιλογή της Βρετανίας, για την οποία εξέφρασε τον σεβασμό του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This