Σκοτώθηκε ο «χαλίφης» του Ισλαμικού Κράτους «πολεμώντας τους εχθρούς»

Ηχογραφημένο μήνυμα από τους τζιχαντιστές

Must Read

Με ηχογραφημένο μήνυμα, που ανάρτησε στο κανάλι Telegram, το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκε ο αρχηγός του, ο «χαλίφης» Ιρακινός Αμπού αλ-Χασάν αλ-Χασέμι αλ-Κουράσι.

Μάλιστα όπως αναφέρεται σκοτώθηκε «πολεμώντας τους εχθρούς του Θεού», ενώ ήδη το Ισλαμικό Κράτος έχει ηττηθεί σε Συρία και Ιράκ.

Έσπευσαν δε δια εκπροσώπου, οι τζιχαντιστές να ανακοινώσουν ότι έχουν νέο νέος «χαλίφης των μουσουλμάνων» και αυτός είναι ο Αμπού αλ-Χουσέιν αλ-Χουσεϊνί αλ-Κουράσι.

Ο αλ-Κουράσι αναφέρεται στη φυλή του Προφήτη Μωάμεθ, της οποίας πρέπει να είναι απόγονος ο αυτοαποκαλούμενος «χαλίφης».

Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) εξαπέλυσε την επιχείρηση κατά την οποία σκοτώθηκε ο ηγέτης της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή, γνωστό ως CENTCOM.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην επαρχία Νταρά της νοτιοδυτικής Συρίας και δεν συμμετείχαν σε αυτήν αμερικανοί στρατιώτες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«O ISIS παραμένει απειλή για την περιοχή», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται ότι «η CENTCOM και οι εταίροι της παραμένουν προσηλωμένοι στον στόχο της πλήρους εξάρθρωσης του Ισλαμικού Κράτους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This